merhaba;
delphi xe2 ve Firebird-2.5.2.26540_0_Win32 kullanıyorum. bir programı yazmaya başladıktan sonra DATASET, QUERY, DATASOURCE compnentleri ekleyip tablolara kayıt ekleme işlemleri başlayınca delphi de şu hatayı sıkça almaya başlıyorum.
1. kod penceresi kodlama sırasında açılmıyor.(Ctrl+Space)
2. programı çalıştırınca üzerinde çalışmış olduğum unit in, implementation yazısının üzerini kırmızı boyuyor ve aşağıdaki hata mesajının veriyor.
[DCC Fatal Error] uFatura.pas(219):f2084 Internal Error:AV08114228-W0F124800-1
özellikle dikkat ettim datasetin yada query nin bağlı olduğu tablonun alanları üzerinde işlem yaptığım zaman bir iki işlemden sonra KOD penceresini açmıyor. devamında derleme yaptığım zaman 2. maddede belirttiğim durum oluşuyor. sorunu delphiyi kapatıp açmakla çözüyorum. ancak bu hata çok sık tekrar ediyor.
3.nadiren şu hataylada karşılaşıyorum. yazmış olduğum programı çalıştırdığım zaman gridlerde kayıtların görünmemesi gibi bir sorunla karşılaşıyorum. programı kapatıp tekrar açtığım zaman kayıtlar görünüyor ve her şey normal haline dönüyor.
bu sorunlar normal mi? sizlerde bu sorunlarla karşılaşıyormusunuz. yoksa bir yerlerde önemli bir hata mı var.
teşekkür ederim.
Delphi Derleme Hatası
-
- Üye
Delphi Derleme Hatası
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
Re: Delphi Derleme Hatası
Tasarım zamanı Connection, Query vb. Tablo bağlantısı bazı durumlarda otomatik açılıyor ve açık kalıyor.
Active özelliklerini properties panceresinden false yaparsanız yaşadığınız sorunlar kaybolacaktır diye düşünüyorum.
Active özelliklerini properties panceresinden false yaparsanız yaşadığınız sorunlar kaybolacaktır diye düşünüyorum.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Mustafa Kemal Atatürk...
Merhaba,
1. sorununuz, IDE / Editor ayarları ile ilgili olabileceği gibi, IDE 'ye kurulu 3.parti araçlar (örn: CnPack) ile de ilgili olabilir.
2. sorununuz derleyicideki bir iç hata (bug) ya işaret eder. Sizle bir alakası yoktur ve Delphi 'nizi güncellemekten (yamasını kurmaktan) başka yapabileceğiniz bir şey yoktur.
3. sorununuz, tasarım/kodlama hatanıza işaret eder, geliştirme ortamınızla bir alakası yoktur. Diğer her türlü çözüm önerisi, sadece bu sorunun etrafından dolaşmaya yarar.
Ayrıca, sizin için söylemiyorum ama crack veya kötü yapılmış crack kullanan başka bazı arkadaşların da 1 ve 2 gibi sorunları olabiliyor. Maalesef onların yapabileceği pek bir şey yok.
1. sorununuz, IDE / Editor ayarları ile ilgili olabileceği gibi, IDE 'ye kurulu 3.parti araçlar (örn: CnPack) ile de ilgili olabilir.
2. sorununuz derleyicideki bir iç hata (bug) ya işaret eder. Sizle bir alakası yoktur ve Delphi 'nizi güncellemekten (yamasını kurmaktan) başka yapabileceğiniz bir şey yoktur.
3. sorununuz, tasarım/kodlama hatanıza işaret eder, geliştirme ortamınızla bir alakası yoktur. Diğer her türlü çözüm önerisi, sadece bu sorunun etrafından dolaşmaya yarar.
Ayrıca, sizin için söylemiyorum ama crack veya kötü yapılmış crack kullanan başka bazı arkadaşların da 1 ve 2 gibi sorunları olabiliyor. Maalesef onların yapabileceği pek bir şey yok.
Ömür Ölmez
-
- Üye
merhaba;
verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
-
- Üye
- İletişim:
Bu hata delphi 2010 da ben de de çok oluyor.
Şurada David Heffernan'ın dediğine göre compiler hatası.
http://stackoverflow.com/questions/1788 ... 26d7474c-0
Şurada David Heffernan'ın dediğine göre compiler hatası.
http://stackoverflow.com/questions/1788 ... 26d7474c-0