Arkadaşlar merhaba. ben küçükte olsa bir uygulama yaptım kendimce. daha yeniyim. bu uygulamam bittikten sonra yardım dosyaları, database ve diğer dosyalarımı exe oluşturucu bir programla kurulum şekline dönüştürdüm. ancak başka bir bilgisayrda açınca çalışmadı sorun yaşadım. şimdi sorum şu,
1- ibexplorer ile *.gdb oluştudum. içinde table var veriler var. proje aşamasında erişim oluyor. benim bilgisayarımdada sorun yok.
2- bu database kullanıcı adı başka. yani sysdba yerine diyelim mustafa şifrede 123
şimdi programı başka bilgisayarda kurunca
1- database yeri hatalı diyor program çalışmıyor. doğru ben proje aşamasında database imi d içinde bir yerde yapıyordum. uygulamayı bitirince ben kuran kişilerin istediği yere kurmasını istiyorum.
2- proje aşamasında firebird veritabanına erişim şifresi oluşturdum. kendime göre. haliyle başka bilgisayarda firebird kurunca o kullanıcı adı ve şifre yetkisi olmuyor. bunu nasıl yapacağım arkadaşlar. umarım anlatabilmişimdir.
Şimdden teşekkürler.
Uygulamanın Vt Bağlantısı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- greenegitim
- Üye
Re: Uygulamanın Vt Bağlantısı
Burayı inceleyebilirsin
viewtopic.php?f=18&t=31054
viewtopic.php?f=18&t=31054
Mücadele güzelleştirir!
IBDatabase1.DatabaseName:= ExtractFilePath(Application.ExeName)+'Data/ornek.gdb';
// ExtractFilePath(Application.ExeName) uygulamanın çalıştığı klasörün yolunu verir.
// ExtractFilePath(Application.ExeName) uygulamanın çalıştığı klasörün yolunu verir.
-
- Üye
Kimse meseleyi anlamamış, sorun proje aşamasında değil arkadaşlar yapılan projenin son şeklinde uygulamanın başka bilgisayarlarda nasıl kullanılacağı..... Ben biraz araştırdam ve InstallShield diye bir uygulama gördüm. Borland için yazılan sürümü var. Bu yazılım sayesinde yapılıyormuş, İlginize teşekkürler.
- greenegitim
- Üye
InstallShield setup hazırlama için gereken bir yazılım örneğin 2 bilgisayarada kurulum yapacaksınız her iki bilgisayarada setup şeklinde kurdunuz programı birini server diğerini cilent yapacaksınız clienta senin veritabanı yolun şu demenin en basit yolu viewtopic.php?f=18&t=31054 burada yazıyor.
Mücadele güzelleştirir!