Bilgisayarlar arasında veri kaydı

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Onder.Tastan
Üye

Bilgisayarlar arasında veri kaydı

Mesaj gönderen Onder.Tastan »

BU FORMU NEDEN İSTİYORUM?

Ben sigortacıyım. Günlük olarak hangi kullanıcının, hangi şubeye kaç adet teklif verdiğinin ve kaç adet sigorta poliçesi yapıldığının, istediğim zaman aralığı ve kriterlerle düzenli raporunu tutmaktır amacım.

Delphi konusunda temel bir kullanıcıyım. Aşağıda anlattığım programda, diğer bilgisayarlardaki kullanıcıların ana bilgisayardan veri alarak, ana bilgisayardaki veritabanına veri kaydetmesini istiyorum.

Sol taraftaki “KULLANICI ALANI” bölümü ile Sağ taraftaki “TAM YETKİLİ ALAN” bölümünü iki ayrı form olarak düşünün.

SABİT ALANLAR:

Şube Kodu / Adı: (Şube Kodu seçildiğinde o koda ait Şube Adı, Şube Adı seçildiğinde o şubeye ait Şube Kodu otomatik gelecek. Şube Adı Combobox aracılığı ile sabit veriyi liste olarak göstererek ve bu listeden seçilecek. Manuel giriş yok.)

Sorumlu Kodu / Adı: (Sorumlu Kodu seçildiğinde o koda ait Sorumlu Adı, Sorumlu Adı seçildiğinde o sorumluya ait Sorumlu Kodu otomatik gelecek. Sorumlu Adı Combobox aracılığı ile sabit veriyi liste olarak göstererek ve bu listeden seçilecek. Manuel giriş yok.)

Teklif / Poliçe Seçimi

DEĞİŞKEN (MANUEL GİRİŞ) ALANLAR:

İşlem Tarihi: (Tarihin seçilebileceği ve manuel girişe de izin veren tarih nesnesi konulacak.)

Adet: (Sadece rakam girilecek.)

KULLANICI ALANI Yetkileri:
Sadece kayıt girecek. Herhangi bir düzeltme yapmayacak. Sabit verileri, TAM YETKİLİ kullanıcıya ait ana bilgisayardaki veri tabanından çekecek. Sadece “Tarih” ve “Adet” alanlarına veri girebilecek. Tüm alanları girdikten sonra “Kayıt” butonuna bastığında, bir mesaj ekranı ile verilerin başarıyla kaydedildiğine dair bilgi verecek. Veriler ana bilgisayardaki veri tabanına işlenecek. Yeni kayıt için tüm alanlar boşaltılmış olacak. “Teklif / Poliçe Seçimi” RadioButton’u da seçimsiz olacak.

TAM YETKİLİ ALAN Yetkileri:
Bütün veriler üzerinde her türlü düzenleme yetkisi olacak. Şube veya Sorumlu dahil edilmesi gerektiğinde İlgili butonlarla ekleme yapacak.
Süzme yapmak istediğinde opsiyonel seçtiği alanlar diğer kriterlerle birlikte süzme yapacak. Süzme için seçilen veri/veriler ile birlikte, seçim yapılmayan diğer alan/alanların tümü süzme sonucunda listelenecek. Yani hiç veri seçilmediğinde bütün veriler süzülmüş olacak, kritere dahil edilen her aranan veri de excel mantığı ile süzgeçe dahil olacak.
Grid içindeki seçilen kayıt “Sil” butonu ile silinebilecek.
Bu formda sıralama ölçütü de olacak. Formu yapıştırdıktan sonra koymadığımı farkettim. Yani yine excel mantığında olduğu gibi birden fazla sıralama ölçütü kullanılacak; Önce “Adına göre”, sonra “Tarihe göre” vs…
Dosya ekleri
TEKLİF POLİÇE FORMU.JPG
TEKLİF POLİÇE FORMU.JPG (10.33 KiB) 1837 kere görüntülendi
Onder.Tastan
Üye

Re: Bilgisayarlar arasında veri kaydı

Mesaj gönderen Onder.Tastan »

Arkadaşlar

Yardımcı olacak birileri var mı? Anlattığım programdaki tek sıkıntım, bu programın farklı bilgisayarlar arasında ağ üzerinden kullanımı. Bi el atın da ben de başlayayım. Veri tabanını ben hazırlarım. Bana sadece ağ konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum. Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Re: Bilgisayarlar arasında veri kaydı

Mesaj gönderen greenegitim »

Veri tabanı olarak ne kullanıyorsunuz?
ana formunuzun create eventında database bağlantı nesnenize parametre verebilirsiniz örneğin programın exe sinin bulunduğu yere veritabaniyolu.txt diye bir dosya koyup bu dosyaya da serverin ip adresini dosyayolunu yazarak kaydedin daha sonra ana formun create eventında bu dosyayı comboboxa yükleyin daha sonra database bağlantı nesnenize veritabanı yolun combobox1.text diyebilirsiniz
örnek
viewtopic.php?f=18&t=31054
Mücadele güzelleştirir!