Project1.exe hatasımı neden veriyor ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Onder.Tastan
Üye

Project1.exe hatasımı neden veriyor ?

Mesaj gönderen Onder.Tastan »

Arkadaşlar merhaba

F9'a basıp formu çalıştırmak istediğimde aşağıdaki hatayı veriyor. Delphi'yi yeniden kurduğumda sorun olmuyor ama pc.yi yeniden başlattığımda bu uyarıyı alıyorum. DevExpress kurduktan sonra bu hata oluştu. Çöüzümü konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Build
[Error] Write error on 'C:\Program Files (x86)\Borland\Delphi7\Projects\Project1.exe'
[Error] RLINK32: Error writing file "C:\Program Files (x86)\Borland\Delphi7\Projects\Project1.exe"
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Re: Project1.exe hatasımı neden veriyor ?

Mesaj gönderen greenegitim »

Delphi simgesine sağ tıklayıp yönetici olarak çalışıtırı deneyebilirmisin?
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba.

- Herhangi bir proje oluşturduğunda böyle hata veriyo mu? Yoksa sadece 1 projede mi böyle ?

- Bu soruyu, projenin adının project1 şeklinde varsayılan halde olduğu için soruyorum.

- Yaptığın projenin EXE'si çalışıyor olduğundan BUILD edemiyor şeklinde yorumladım. Bilgisayarı yeniden açtığında otomatik çalışan bir proje olabilir mi gibi de bir soru da aklıma gelmedi değil ...
Resim
Resim ....Resim
omurolmez
Üye

Mesaj gönderen omurolmez »

Bildiğiniz gibi Xp ve sonraki tüm sürümlerde, Program Files vb konumlarda, sadece Administrator grubu üyelerinin yazma hakkı vardır (varsayılan). Xp de yaygın kullanım, kullanıcıları Administrator grubu üyesi yapmak olduğu için, bu yetki kontrollerini tam öğrenemedik ve Microsoft ta beklediği faydayı sağlayamadı, diye düşünüyorum. Öte yandan, eğer Users grubu üyesi bir hesapla çalışırsak da zaman zaman Administrator grubuna üye kullanıcılara işimiz düşüyordu. Bunu kolaylaştırmak için Fast User Switching geliştirdiler ancak yeterli olmadı. Çünki, fast user switching ile bir process başlattığınızda bu process, kendi uzayında başlıyor ve hem oturum açan kullanıcının desktop (yani explorer.exe nin içinde bulunduğu uzay) undan hem de diğer process lerden izole ediliyor. Ayrıca HKEY_CURRENT_USER 'ın gösterdiği registry anahtarı da değişiyor. Bu gibi sorunları da aşmak için UAC geliştirdiler ve Administrator grubu üyesi kullanıcıları, sanki biri Administrator diğeri de Users grubu aynı ada sahip iki kullanıcıymış gibi değerlendirmeye başladılar. Yeni programlar, manifest dosyası içinde yetki istediğinde veya yeni/eski programlar yetki istemese bile ShellExecute (ve sonunda CreateProcess e giden bir iki diğer api daha) çağırdıklarında, önce işlem için gereken yetki kontrolü yapılır ve gerekirse UAC diyaloğu görüntülenir.

Ancak Delphi7- de, Users grubu yetkileri ile IDE başlayabilir. Bu nedenle otomatik olarak UAC diyaloğu devreye girmiyor. Delphi7- ve bunun gibi programları çalıştırmak için, programın eriştiği tüm dizinlerde, Users grubuna write yetkisi verebiliriz. Bu rahatsız edici ise, programı, C:\ de kendi oluşturduğumuz ve Users a write verdiğimiz bir dizine ya da varsa D 'ye kurabiliriz. Eğer gerekiyor ise, regedit i kullanarak, programın kullandığı registry anahtarlarına da Users için write verebiliriz. Proje dizininizi başka yere taşıyabilirsiniz ancak IDE hala Program Files altında dosya oluşturmaya/yazmaya ihtiyaç duyar (mesela varsayılan .dsk dosyası). Bu çözümü düşünürseniz, devExpress vb tekrar derlediğiniz veya derleyeceğiniz bileşenlerin dizin konumlarına da yetki vermeyi unutmayın.

Durumunuzda geçerli değil sanırım ama bazen, açık tutulan bir handle prosesin sonlandırılmamasına neden oluyor. Tabii, tüm formlar filan kapandığı için, biz bunu kolayca farkedemiyoruz. Process manager dan görebilirsiniz (Özellikle senkronizasyon nesneleri ve Wait apilerinde bariz).
Ömür Ölmez
Onder.Tastan
Üye

Arkadaşlar öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.

Mesela dün gece bu siteden örnek bir program indirdim ve sorunsuz çalıştı.
Delphi'yi ilk kez başlattığımda sözkonusu hatayı veriyor.
Onder.Tastan
Üye

greenegitim yazdı:Delphi simgesine sağ tıklayıp yönetici olarak çalışıtırı deneyebilirmisin?
Cevabını okumuştum ama denemeyi unutmuşum. Dediğini yaptım. Hakketten de sorusuz çalışıyor böyle yapınca. İlginize tekrar çok teşekkür ederim arkadaşlar.