arkadaşlar bana şöyle bir şey lazım;
programım çalıştığı anda bilgisayarın geçici reğisterine bir değer şifre yazsın
sonra başka bir programımla o registeri okuyup almak istiyorum program kapandığında veya pc kapandığında registerde sıfırlansın
bunu delphi ile nasıl yaparız , hangi konuları araştırmalıyım?
saygılarımla?
bilgisayar reğisterine değer yazmak ve okumak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: bilgisayar reğisterine değer yazmak ve okumak
Merhaba.
(1) Sanırım bir program sizin geçiş anahtarınız olarak kullanılacak ama kapalı iken bu anahtarın devre dışı olması gerekecek...
(2) Programın harici bir etkiyle (killprocess) sonlandırılması (görev yöneticisinden mesela) bu registerde mahsur kalacak veri için nasıl bir çözüm üretilebilir...
- Sorunun cevabı sayılacak basit yöntem, Windows Registry'de LOCAL_USER bloğunda sadece senin bildiğin uygun bir yere başlık açabilir, oradan haberleştirebilirsiniz. Böylece (2) nolu durum için oraya zaman aşımını ifade edebilecek bir tarih/zaman bilgisi de koyarsın ki, ana program eğer örneğin son 30 saniye gibi bir periyodla tazelenmemiş ise ikinci program bu anahtarı dikkate almaz şeklinde bir yapı oluşturulabilir
.
(1) Sanırım bir program sizin geçiş anahtarınız olarak kullanılacak ama kapalı iken bu anahtarın devre dışı olması gerekecek...
(2) Programın harici bir etkiyle (killprocess) sonlandırılması (görev yöneticisinden mesela) bu registerde mahsur kalacak veri için nasıl bir çözüm üretilebilir...
- Sorunun cevabı sayılacak basit yöntem, Windows Registry'de LOCAL_USER bloğunda sadece senin bildiğin uygun bir yere başlık açabilir, oradan haberleştirebilirsiniz. Böylece (2) nolu durum için oraya zaman aşımını ifade edebilecek bir tarih/zaman bilgisi de koyarsın ki, ana program eğer örneğin son 30 saniye gibi bir periyodla tazelenmemiş ise ikinci program bu anahtarı dikkate almaz şeklinde bir yapı oluşturulabilir

Re: bilgisayar reğisterine değer yazmak ve okumak
teşekkürler hocam bir programda rastladım
burda program bilgileri bir dosyaya yazıyor başka bir programlada o dosyayı okuyor sanırım
ben windows reğisterlerine yazıyor diye düşünmüştüm ama bir dosyaya yazıyor gibi görünüyor..
ben sorunumu register bmlümünde halledeceğim sanırım
saygılarımla
ilğinize teşekkürler
Kod: Tümünü seç
//***********************************************************************
procedure OrtakAlaninit;
var
h: hwnd;
begin
try
h := CreateFileMapping($FFFFFFFF, // use paging file
0, // no security attributes
PAGE_READWRITE, // read/write access
0, // size: high 32-bits
1001 * 15, // size: low 32-bits
'ENDA_OPC_SHMEM'); // name of map object
// 'Local\\ENDA_SIM_SHMEM'); // name of map object
if h = 0 then
exit;
lpvMem := MapViewOfFile(h, // object to map view of
FILE_MAP_WRITE, // read/write access
0, // high offset: map from
0, // low offset: beginning
0); // default: map entire file
if lpvMem = nil then
exit;
ben windows reğisterlerine yazıyor diye düşünmüştüm ama bir dosyaya yazıyor gibi görünüyor..
ben sorunumu register bmlümünde halledeceğim sanırım
saygılarımla
ilğinize teşekkürler