merhaba;
dxmemdata kullanarak faturanın hareket bölümünü yapmaya çalışıyorum. yaptığım araştırmalarda pek örnek bulamadım. kaydetme, düzenleme gibi işlemler nasıl yapılır. dxmemdata nın bağlı olduğu gride kayıt ekliyorum. fatura hareket tablosuna kaydetme nasıl olacak, diyelim kaydettik kaydettiğimiz fatura hareketlerini nasıl çağıracağız ve hareketler üzerinde değişiklik yaptığımız zaman değişiklikler nasıl kaydedilecek.
bu konularla alakalı örneklere ihtiyacım var. elinde örnek olan varsa paylaşırsa yada bu konu ile ilgili bilgilerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
dxmemdata Hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
dxmemdata Hakkında
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
Re: dxmemdata Hakkında
"grid e kayıt yapıyorum" diyenler bu yazıyı okuyorlarsa, yaptıkları projeyi bir kenara koyup, class ve componentların ne işe yaradıklarını, nasıl çalıştıklarını öğrensinler. Sonra motorlu testereyle ekmek nasıl kesilir diye araştırıp durursunuz.
dxMEMdata: MEM memory-> hafıza anlamında, yani elektiriği kesitiğinizde herşeyi siler. SaveToFile yada SaveToStream procedure leri vardır, yaptıkları işinize yararsa kullanabilirsiniz.
Kolay gele
dxMEMdata: MEM memory-> hafıza anlamında, yani elektiriği kesitiğinizde herşeyi siler. SaveToFile yada SaveToStream procedure leri vardır, yaptıkları işinize yararsa kullanabilirsiniz.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
-
- Üye
Re: dxmemdata Hakkında
sorumun acemice olduğunu biliyorum. ancak sorular acemice olur zaten,
aradığım. nasıl olacağını bilmediğim. formda tesadüfen rastaldığım bir konu dxmemdata, 'mem'in' memory olduğunu biliyorum. zaten ben bunu arıyordum.çok şeyi formun yardımıyla öğrendik öncesinde zaten ekmeği motorlu testereyli kesiyordum. halen ekmeği elimle koparamadığım zamanlarda motorlu testereyi elime alıyorum. kesememekten iyidir mantığıyla yaklaşıyorum. sonra ellede koparabileceğimin farkına varıyorum. o zamanda elle koparıyorum. delphi ile ilgili hemen herşeyi program yazarak öğrendim. class ve componentleri anlatan, ufkumuzu açacak bilgidiniz dökümanlar varsa paylaşırsanız memnun olurum.
takıldığım problem ve çözüm;
kayıtların veritabanına kaydedilmesi için bu adresten faydalandım http://www.delphidunyasi.net/showthread ... =dxmemdata
database kaydedilen kayıtların grid de görüntülenmesinde sorun yaşamıştım bundaki sorunda alanların tip uyuşmazlığıymış. string yerine widestring tanımlayınca kayıtlar göründü.
gride yüklerken aşağıdaki kodu kullandım
yinede verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. en kötü cevap cevapsızlıktan iyidir. kolay gelsin.
aradığım. nasıl olacağını bilmediğim. formda tesadüfen rastaldığım bir konu dxmemdata, 'mem'in' memory olduğunu biliyorum. zaten ben bunu arıyordum.çok şeyi formun yardımıyla öğrendik öncesinde zaten ekmeği motorlu testereyli kesiyordum. halen ekmeği elimle koparamadığım zamanlarda motorlu testereyi elime alıyorum. kesememekten iyidir mantığıyla yaklaşıyorum. sonra ellede koparabileceğimin farkına varıyorum. o zamanda elle koparıyorum. delphi ile ilgili hemen herşeyi program yazarak öğrendim. class ve componentleri anlatan, ufkumuzu açacak bilgidiniz dökümanlar varsa paylaşırsanız memnun olurum.
takıldığım problem ve çözüm;
kayıtların veritabanına kaydedilmesi için bu adresten faydalandım http://www.delphidunyasi.net/showthread ... =dxmemdata
database kaydedilen kayıtların grid de görüntülenmesinde sorun yaşamıştım bundaki sorunda alanların tip uyuşmazlığıymış. string yerine widestring tanımlayınca kayıtlar göründü.
gride yüklerken aşağıdaki kodu kullandım
Kod: Tümünü seç
dxMemHizFaturaHar.Close;
dxMemHizFaturaHar.Open;
dxMemHizFaturaHar.LoadFromDataSet(frmDm.IBDsHizFaturaHar);
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.