Firebird ile Trigger&Stored Procedure İşlemleri
-
- Üye
Firebird ile Trigger&Stored Procedure İşlemleri
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım çok değerli paylaşımlarınızı takip ediyor ve hepinize vediğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.Firebird kullanmaya yeni başladım öncesinde SQLite kullanıyordum.SQLite veritabanında sp ve trigger gibi işlemler yok.Firebirdde trigger yazmak istedim ama pek başarılı olamadım paylaşımları yorumlamaya çalıştım ama sonuca ulaşamadım.Sizden öğrenmek istediğim şu: programda CARI_KART ve BAKIYE adlı veritabanı tablolarım var CARI_KART tablosuna yeni kayıt oldugunda mesela "ID 1" ve adı "ahmet" olan kayıt eklendiğinde trigger ile BAKIYE tablosuna aynı ID numarası ıle bakiyesi 0 olan bir alan oluşturmak istiyorum yani BAKIYE tablosu şu şekilde olmasını istiyorum "ID 1"," adı "ahmet" bakiye "0" bu konuda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.Bu triggeri öğrenirsem update gibi işlemleri kendim tamamlarım teşekkür ediyorum
Re: Firebird ile Trigger&Stored Procedure İşlemleri
http://www.delphiturkiye.com/trigger.htm bu linkte sorunuzun cevabı ayrıntılı olarak mevcut. yanlız dikkat edin makalede hem sybase hem interbase kodları mevcut. siz interbase ile ilgili kodları inceleyin.
-
- Üye
kgonr cevap için teşekkür ederim konuyu inceledim prosedürleri oluşturdum.Konuda prosedürleri çağırmak için insert triggerinin sonuna şu kodu eklemeliyiz diye belirtilmiş execute procedure SPI_URUN_GIRIS NEW.URUN_NO, NEW.GIRIS_MIKTARI; bu kodu nereye ne yapmam gerekiyo bu konuda yardımcı olabilirmisin
sadece insert trigger değil aynı zamanda delete ve update trigger ları içinden de gerekli procedure leri çağırmalısınız. belitilen kodlar trigger oluşturulupp onun içine yazılacak. trigger oluşturma konusunda forumda arama yaptırarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
-
- Üye
yok hocam dediklerinizi bir bir uyguluyorum ama procedure ve trigger bir türlü oluşmuyor her defasında hata fırlatıyo ibexpert ile yapmaya çalışıyorum acaba ibexpert bu işlerde biraz zayıf mı
bende ibexpert kullanıyorum. bu konuda zayıf olmadığını söyleyebilirim. fakat sqlite ve firebird arasında trigger yazma konusunda farklılıklar vardır. verdiği hatayı paylaşırsanız çözüme ulaşabiliriz.
-
- Üye
kgonnr kusura bakma cvp yazamadm bu konuda çözüme ulaştım ancak şimdide veritabanını farklı klasörden çalıştırma işlemini yapamadım