dbgrid içerisindeki veriler çok fazla olduğu için scrolbar çıkıyor ve ben herhangi bir satırı seçip seçilen hücrenin farklı renkte kalmasını sağlıyorum ancak
scroolbar ile hareket ettirildiğinde seçim kalıyor ancak içerisindeki kayıt değişiyor bunun için nasıl bir yol izlenebilir?
örneğin
id miktar tutar
1 10 215
2 5 444
3 7 555
4 8 647
5 7 775
6 9 511
7 11 458
8 54 565
---------------
4.id seçilmiş olsun ve seçili alanın rengi mavi
scroolbar ile diğer kayıtlara geçildiğinde seçili mavi alan 8.kayıdın üzerine odaklanıyor haliyle kullanıcı hangi satırda yada hücrede olduğunu bulamıyor
dbgrid seçilen hücre hatırlansın
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- mustafasoy
- Üye
- İletişim:
dbgrid seçilen hücre hatırlansın
Nasıl ki Soru sorarak öğrendiyseniz , öğrendiklerinizi cevap vererek öğretiniz.
Re: dbgrid seçilen hücre hatırlansın
dbGrid de scrollbar datayı scroll etmek için kullanıldığı için haliyle scollbar çekildiğinde seçili recordu scroll ediyor.
scroll işlemi önce dataset.getBookMark ile son durumu alıp scroll sonlandığın da setBookMark ile geri atayabilirsiniz.
Ama bu durumda scrollbarı da eski konumuna getirmiş olursunuz
Devexpressing dxGridi dbgridden farklı çalışır. Scroll işlemini sadece görsel data için yapar bu nedenle selected row değişmez.
dbgrid gibi davranmasını sağlamak için gridStyle true edilir.
dbgridde o özellik yok diye biliyorum.
scroll işlemi önce dataset.getBookMark ile son durumu alıp scroll sonlandığın da setBookMark ile geri atayabilirsiniz.
Ama bu durumda scrollbarı da eski konumuna getirmiş olursunuz

Devexpressing dxGridi dbgridden farklı çalışır. Scroll işlemini sadece görsel data için yapar bu nedenle selected row değişmez.
dbgrid gibi davranmasını sağlamak için gridStyle true edilir.
dbgridde o özellik yok diye biliyorum.