Firebird Kullanıcı işlemleri ile alakalı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Firebird Kullanıcı işlemleri ile alakalı

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Selamun Aleyküm,

Site yaptığım araştırmalar sonucu bir yere kadar geldim ama orada tıkandım. Şöyle yetkili diye bir kullanıcı oluşturup veritabanınını o kullanıcı ile oluşturuyorum. sysdba diye de bir rol oluşturduğum zaman veritabanına yetkili harici bağlanamıyor. Buraya kadar her şey normal. ama gel gelelim firebird üzerinde başka bir kullanıcı oluşturup bu veritabanı na bağlanamıyorum. Role oluşturup rol atadagım halde olmuyor daha önceden başına gelen oldu mu. resimde görüldüğü üzere users manager ekranına kullanıcılar geliyor ama grant managera gelmiyor.

Resim

İyi çalışmalar.
Veli ADIGÜZEL
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Re: Firebird Kullanıcı işlemleri ile alakalı

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Kısmen de olsa çözdüm şöyle .

Rolleri kullanırken bir çok farklı yöntem denediğimden sıkıntı çıkıyormuş komple silip sıfır dan veri tabanını oluşturdum sonrasında normal diye eklemiş olduğum role sistem dosyaları dahil normal hak verdim ( system dosyalarına verilmez ise sıkıntı çıkıyor tek tek denemediğim için) şimdilik sonra o kullanıcıyı normal rol üyesi yapınca sıkıntı çıkarmadan bağlandı ve işlemleri yapabiliyorum. Şimdilik tek sıkıntı halen firebird sunucunun tüm kullanıcılarının listesini yetkili kullanıcısı ile alamıyorum. sysdba kullanıcısı ile IBSecurityService1 den listeyi alıp IBSecurityService1 ile eklerken de sysdba ile ekleyemediğimden yetkili ile ekleyip

Kod: Tümünü seç

grant normal to kullanıcı; 
kullanıcıyı normal role uye yapıyorum şimdilik sıkıntı yok bakalım yetkili ile kullanıcı listelerini de çekebilirsem onu da yazarım.

not: IBSecurityService1 Params ksımı "sql_role_name" desteklemiyor desteklese sorun olmayacak .
Veli ADIGÜZEL