FireBird Database Dosyasından Bağlantı Kesme

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
akuyumcu63
Üye

FireBird Database Dosyasından Bağlantı Kesme

Mesaj gönderen akuyumcu63 »

merhaba;

birden fazla veri tabanı dosyası kullanıyorum. Program ilk açıldığında giriş ekranında liste kutusundan kullanmak istediğim dosyayı seçiyorum. Programa giriş yapıyorum herhangi bir sorun yok,
Ancak Giriş ekranında iken bağlanmak istediğim dosyayı seçip bağlan dedikten sonra tekrar liste kutusundan farklı bir database dosyası seçip bağlan dediğim zaman önceki database den bağlantıyı kesmiyor. Bağlantıyı kesmek için aşağıdaki kodu kullanıyorum.

Kod: Tümünü seç

with frmDm.IBDatabase1 do
  begin
    CloseDataSets; 
    Connected:=false;
    DatabaseName:='';
    Params.clear;
  end;
farklı databaseye geçiş için programı kapatıp açmam gerekiyor. bağlantıyı kesmek için ne yapabilirim.
Teşekkür ederim.
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: FireBird Database Dosyasından Bağlantı Kesme

Mesaj gönderen freeman35 »

hatayı yazarsan daha mantıklı olacak sanırım. "Params.clear;" parametreleri sildiğin için bağlanamıyorda olabilirsin, IBDatabase1 in afterdisconnect gibi bir eventi olması gerek, oradan bağlantının kesilip kesilmediğini kotrol et.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
akuyumcu63
Üye

Re: FireBird Database Dosyasından Bağlantı Kesme

Mesaj gönderen akuyumcu63 »

merhaba;
hata mesajı almadığım için yazmamıştım. kullandığım bazı formları bellekte birden fazla create etmem ve kodlardaki sıralamalardaki hatalardan kaynaklanıyormuş. hata bir değil bir çok taneymiş.

ilginizden dolayı teşekkür ederim.
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.