Hangi Bağlantı Türü

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
motorola
Üye

Hangi Bağlantı Türü

Mesaj gönderen motorola »

Arkadaşlar merhaba,
firebird 2.0 kullanılan multi-thread çalışan bir servisimiz var, veritabanı bağlantısı için local connection - tcp-ip connection arasında kaldık. local connection'ın daha hızlı olduğuna dair yazılar okudum. öte yandan çok sayıda connection yapıldığında sıkıntılı olduğunu yazanlarda olmuş. Öte yandan tcp-ip de , vt ve uygulama aynı makinada olduğundan, gereksiz sistem(port) kaynağı tüketiliyor ( loop-back connections) bu da beni rahatsız ediyor. Sizin bu konudaki önerileriniz ve tecrübeleriniz nelerdir?

iyi çalışmalar,
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Re: Hangi Bağlantı Türü

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Benim şahsi önerim (Eğer FB ile Servisiniz aynı makine üzerinde ise) Local kullanmanız olacaktır.

Kolay Gelsin

Not : Diyelim ki sorun çıkarttı (sanmıyorum ama diyelim ki çıkarttı) DB Connection'ınızı Local'den TCP'ye çevirmek 1 dakikanızı almaz. Hem denemenizi yaparsınız, bize de reel örnekten yola çıkarak tecrübenizi bizimle paylaşırsınız.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
omurolmez
Üye

Mesaj gönderen omurolmez »

Birden fazla kullanıcı bağlanacak ise, tcp-ip yapmanız gerekir (yerel de çalışabilir belki ama sağlıklı olmaz). Şahsen tek kullanıcı bile olsa tcp-ip seçerdim. Daha güvenli (sağlam) olur.
Ömür Ölmez
motorola
Üye

omurolmez yazdı:Birden fazla kullanıcı bağlanacak ise, tcp-ip yapmanız gerekir (yerel de çalışabilir belki ama sağlıklı olmaz). Şahsen tek kullanıcı bile olsa tcp-ip seçerdim. Daha güvenli (sağlam) olur.
Sağlıklı olmaz derken, ne tür sorunlar çıkar, yada bu konuda hangi sıkıntıları yaşadınız? Daha güvenli (sağlam) olur demişsiniz. güvenlikten kastınız, bağlantı güvenliği mi?, veri güvenliği mi? Bu manadaki olumsuz tecrübeleriniz neler?
Genel olarak bu konulardaki tecrübelerinizi paylaşırsanız bize yol gösterecektir.
motorola
Üye

Kuri_YJ yazdı:Selamlar,

Benim şahsi önerim (Eğer FB ile Servisiniz aynı makine üzerinde ise) Local kullanmanız olacaktır.

Kolay Gelsin

Not : Diyelim ki sorun çıkarttı (sanmıyorum ama diyelim ki çıkarttı) DB Connection'ınızı Local'den TCP'ye çevirmek 1 dakikanızı almaz. Hem denemenizi yaparsınız, bize de reel örnekten yola çıkarak tecrübenizi bizimle paylaşırsınız.
şu an yapıyı değiştirmedik (TCP den devam yani), port kullanımını sayı manasında daha verimli kullanmak için bir takım önlemler aldık.