DataGrid Acil Yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
pma
Üye

DataGrid Acil Yardım

Mesaj gönderen pma »

Delphi de filmlerin içersinde gözüktüğü bir dbgrid nesnem var

bu gridde bi satır seçilip butona basıldığında açılan bir film detay formum var

formda editlere film in özellikkleri otomatik dolacak

Bana dbgirde seçilen satırdaki filmmin özelliklerini dbeditlere dolduran kod lazım

yardımlarınız için teşkkürler..
tayipk
Üye

Re: DataGrid Acil Yardım

Mesaj gönderen tayipk »

soru 1 datagride tıklayınca dbeditlere dolacak olan bilgi sadece gösterme amaçlımı yoksa edit edilecek mi

soru 2 datagrid ve dbeditler aynı form içindemi

soru 3 formlarınızın resimlerini burda paylaşabilirmisiniz yapmak istediğinizi net olarak anlayabilmek adına.

not : kod lazım demişsiniz ama bence kodu siz yazmaya çalışıp takıldığınız noktada yardım alsanız sizin için çok daha yararlı olur diye düşünüyorum
kolay gelsin.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
pma
Üye

Mesaj gönderen pma »

cevap 1 : sadece gösteme amaçli kullanıcı datagridden seçtiği filmin detayını görücek editlerde (süre,yıl ,kaç cd vb..)

cevap 2: datagrid form1 de db editler form 2 e (detay kısmına sadece data girdeki bilgiler değil data girdn bağlı olduğu veritabanındaki alanlarda gelecek)

Bitmiş Hali böyle olacak
Fİlm Detay
http://www.upload.gen.tr/d.php/www/77AFb/2.jpg.html

Film DBgrid

http://www.upload.gen.tr/d.php/www/77AFb/1.jpg.html
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

peki o zaman şimdi şöyle filmleri ve özelliklerini tuttuğun bir tablon olduğunu varsayıyorum yapman gereken şu.

A formu senin datagridin olduğu form B formu ise editlerie atacağımız form.

Aşama 1 delphide File --> Uses Unit bölümünden A Fomuna B Formunu tanıtacaksın.
Aşama 2 Eğer b formunda DBEdit kullanacaksan işin nispeten daha kolay olur daha az kod kullanırsın. bunun için B Formuna önce bir tane Query bir tane datasource koyduk
query e

Kod: Tümünü seç

select * from filmler
kodu ile queryimizde filmler tablosunu çektik ve B Formundaki DBEditlere querydeki ilgili alanları bağladık.

Aşam 3 bu işlemleri yaptıktan sonra geriye yapaman gerekn iş şu kalıyor A formundaki ilgili butona

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
BFormu.Query1.Close;
BFormu.Query1.sql.clear;
BFormu.Query1.sql.text:='select * from filmler where film_id='+inttostr(AFormu.query1.fieldbyname('Film_id').asinteger)+'';
BFormu.Query1.Open;
end;

kodunu yazarsan B formundaki query otomatik olarak açılacak ve a formunda tıklı olan filmin id si ayıklanarak senin B Formundaki DbEditlere veriler gelmişp olacak. bu yöntemi dene takıldığın yerde yine yardımcı olmaya çalışırım.

Kolay Gelsin.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Kullanıcı avatarı
muratmutlu
Üye

Mesaj gönderen muratmutlu »

Ben de şöyle bir cevap önereyim:

Bunun için dbedit ve dbImage nesnelerini kullanabilirsin. Bunu yapmak için de kod yazmana gerek yok. Ekrana istediğin kadar dbedit koy ve onların datasource özelliğini DBGrid in kullandığı datasource olarak ayarla. Daha sonra da hangi dbedit de hangi field ı görmek istiyorsan DataField özelliğinden onları seçerek işini tamamlayabilirsin. Not: DBEdit lerde kullanacağın datasource seçebilmek için DBGrid in olduğu unit i uses satırına eklemen gerekiyor.
pma
Üye

Mesaj gönderen pma »

Sanırım Oldu Ama Takılı Kalmış Gibi Ben Gridden Hani satırı seçersem seçiyim o bitanesini gösteriyo
pma
Üye

Mesaj gönderen pma »

Hatayı Çözemedim Projeyi görürseniz belki daha iyi olur
http://www.upload.gen.tr/d.php/www/wYPY ... 2).7z.html
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

projeni indiremedim sanırım bir sıkıntı var ama yazmış olduğun soruna istinaden bir cevap vereyim. Hangisine tıklarsam tıklayayım ilk yaptığım kalıyor demişsin ya bunun çözümünü şu şekilde yapabilirsin. sana verdiğim kodları grid de ocellclick yordamına yazarsan grid de hangi hücreyi click edersen o bilgiler dbeditlerde görünüyor olacak.
pma
Üye

Mesaj gönderen pma »

Arkadaşlar Bir Kaç Kitap Vasıtasıyla Çözümü Bulup Dosya Olarak Upload Ettim İhtiyaç Duyan Arkadaşlar Kullanabilirler. Sorunuma Cevap Yazıp Yardım Eden Arkadaşlara Teşekkür Ederim...

http://speedy.sh/UWZxV/Deneme.7z (Ulaşamayanlar tiryakiboys94@gmail.com adresinden bana ulaşabilirler)

Not: Kendi Programınıza Eklemeye Çalışırken DBGrid in Option Bölümünden MultiSelect ve RowSelect Özelliklerini True Yapın.

Teşekkürler...