Otomatik Barkod Oluşturma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Otomatik Barkod Oluşturma
Hepinize Merhaba arkadaşlar yapmış olduğum projede Otomatik Barkod Oluşturma İhtiyacı Doğmuştur. bu barkod EAN13 barkod ollacak 13 Karakterli olacak ve başı 0 la Dolacak. Örneğin barkod oluştur butonuna bastım 0000000000001 diye barkod ürtecek. tabi barkod numarası 9 üzeri oluncada 0000000000010 99 üzeri olunca 0000000000100 diye devam edecek bununla ilgili nasıl bir yöntem geiştirmeliyim daha önce bu konuda deneyimi olan arkadsaşlardan ve bilgisi olan herkesten yardım istiyorum. Hepinize Kolay Gelsin.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Re: Otomatik Barkod Oluşturma
değeri integer sayı yap, ekrana basarkende formatfloat('0000000000000', barkodum);
bu yaptığın ean13 standardı değil 13 haneli sayı olur bilgine, ean13 standartlarını ve checkdigit diye araştırmanı öneririm.
Kolay gele
bu yaptığın ean13 standardı değil 13 haneli sayı olur bilgine, ean13 standartlarını ve checkdigit diye araştırmanı öneririm.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Merhaba,
Bahsettiğiniz şekilde özel barkodları üretip basmak için EAN13 ve EAN8 gibi uluslar arası standartlara sahip barkodları kullanmanız doğru değil. Bunlar bir resmi bir kurumdan onay alınarak firma yada kurumlara tahsis edilir.
Özel barkod basmak için Code 128 veya Code 39 gibi diğer çeşitli barkod formatlarını kullanabilirsiniz. Code 128 özel barkod basımı için ideal bir çözüm.Bununla harf ve rakamları kullanma şansınız var, aynı zamanda uzunluk sınırlaması yok (500,1000,10000,10000000,abcdefg ... kullanabilirsiniz).
kolay gelsin.
Bahsettiğiniz şekilde özel barkodları üretip basmak için EAN13 ve EAN8 gibi uluslar arası standartlara sahip barkodları kullanmanız doğru değil. Bunlar bir resmi bir kurumdan onay alınarak firma yada kurumlara tahsis edilir.
Özel barkod basmak için Code 128 veya Code 39 gibi diğer çeşitli barkod formatlarını kullanabilirsiniz. Code 128 özel barkod basımı için ideal bir çözüm.Bununla harf ve rakamları kullanma şansınız var, aynı zamanda uzunluk sınırlaması yok (500,1000,10000,10000000,abcdefg ... kullanabilirsiniz).
kolay gelsin.
Freeman35 yardımın için teşekkürederim gösterdiğin yöntemle sorunumu çözmüş ve istediğimi almış bulunuyorum çok teşekkürlerfreeman35 yazdı:değeri integer sayı yap, ekrana basarkende formatfloat('0000000000000', barkodum);
Kolay gele
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.