Delphi 6 ile Uzak MySQL Baglantı Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ENIGMA55
Üye

Delphi 6 ile Uzak MySQL Baglantı Sorunu

Mesaj gönderen ENIGMA55 »

Merhaba arkadaşlar. Günlerdir uğraştığım ama çözemediğim bir sorunu size iletmek istiyorum. Delphi 6 ta yaptığım program uzak mysql bağlantısı yapıp, verileri yansıtacak. Fakat hosting firmasındaki yetkili arkadaş 3306 portunu kesinlikle dışarı açamayız diyor. Sonuç olarak Delphi 6+php+mysql entegrasyonu yapabileceğim bir seçenekten başka bir yol görünmüyor. Çok basitte olsa bana bir örnek göstererek yardımcı olabilir misiniz?
Saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Delphi 6 ile Uzak MySQL Baglantı Sorunu

Mesaj gönderen mrmarman »

(1) Genelde PHP hosting verenlerin bir Shared IP'si vardır ve REMOTE MySQL listesine kendi IP'nizi eklediğinizde ( veya joker olarak % tanımladığınızda her IP'yi kabul eden ) bir altyapısı vardır. cPanel'den Shared IP Address var mı bir de kendiniz kontrol edin.

(2) Ucuz yollu başka bir host edinebilirsiniz.

(3) Veritabanı içeriğini web üzerinden sorgulayıp yine PHP ile XML üretmesini sağlar bunu veritabanına siz eklersiniz.
Resim
Resim ....Resim
varyemez
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen varyemez »

Dediğiniz gibi sadece veri okuyup yansıtacaksa basit bir webservis yazıverin php tarafına. Delphiden de bunu kolayca okuyabilirsin
ENIGMA55
Üye

Mesaj gönderen ENIGMA55 »

Teşekkür ederim verdiğiniz cevaplardan dolayı. Peki,php ile delphi 6 veya delphi 7 entegrasyonu içeren bir örnek var mı elinizde? Çok basitte olsun yeterli çünkü delphi-php ilişkisini (pos,get olayı) anlasam yeterldir benim için.