Delphi de magwmi hatasız
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Delphi de magwmi hatasız
wmi ip dns degiştirmek için uses bloguna magwmi ekliyorum lakin bunu yapınca aşagıdaki hatayı alıyorum nasıl ekleyebilirim

Re: Delphi de magwmi hatasız
magwmi.pas veya magwmi.dcu dosyası sisteminizde var mı? varsa dosyanın bulunduğu konum delphide library/path tanımında yer alıyor mu?
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

daha fazlası için...

- muratmutlu
- Üye
Aradığınız unit bu olabilir mi ?
http://read.pudn.com/downloads182/sourcecode/hack/sniffer/855172/Delphi中使用WMI/magwmi.pas__.htm
http://read.pudn.com/downloads182/sourcecode/hack/sniffer/855172/Delphi中使用WMI/magwmi.pas__.htm
tanımlama falan yapmadım direk uses buloguna magwmi ekledim herhangibi bir başka işleme gerek varmı magwmi işlem yaparken yapılması gereken herhangib bir şey varmı ?
magwmi herhangibi bir şey yazmam gerekiyormu
sanırım http://www.magsys.co.uk/delphi/magwmi.asp bu adresten http://www.magsys.co.uk/download/software/magwmi55.zip
dosyasını indirip, bir klasöre açtıktan sonra, bu klasörü delphi de library/path e eklemek işinizi görecektir
dosyasını indirip, bir klasöre açtıktan sonra, bu klasörü delphi de library/path e eklemek işinizi görecektir
daha fazlası için...

daha fazlası için...

- muratmutlu
- Üye
http://www.codeforge.com/read/45923/magsubs1.pas__html bu adresteki tüm pas ve upl dosyalarını kopyalayıp projenin olduğu klasöre koy. Daha sonra da programı çalıştırmayı dene bakalım ne gibi hatalar çıkacak?
arkadaşalr isterseniz kodlarıda paylaşabilirim ip degiştirmek için şu kodları kullanacagım
unit wmimain;
}
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls, ComCtrls, Spin, ExtCtrls, magwmi, magsubs1 ;
procedure TForm1.doIPAddrClick(Sender: TObject);
var
adapter: string ;
res, index: integer ;
IPAddresses, SubnetMasks, IPGateways: StringArray;
GatewayCosts: TIntegerArray ;
begin
ResInfo.Text := '' ;
adapter := '' ;
SetLength (IPAddresses, 1) ; // note, may be more than one address/mask
SetLength (SubnetMasks, 1) ;
SetLength (IPGateways, 1) ;
SetLength (GatewayCosts, 1) ;
IPAddresses [0] := IPAddress.Text ;
SubnetMasks [0] := SubnetMask.Text ;
IPGateways [0] := IPGateway.Text ;
GatewayCosts [0] := 10 ;
index := MagWmiFindAdaptor (adapter) ; // looks for current Local Areas adaptor
if index < 0 then
begin
ResInfo.Text := 'Can Not Find Single Adapter' ;
exit ;
end ;
res := MagWmiNetSetIPAddr (index, IPAddresses, SubnetMasks) ;
ResInfo.Text := adapter + ' - Change IP Result: ' + IntToStr (res) ;
if (res < 0) or (res > 1) then exit ;
Res := MagWmiNetSetGateway (index, IPGateways, GatewayCosts) ;
end;
unit wmimain;
}
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls, ComCtrls, Spin, ExtCtrls, magwmi, magsubs1 ;
procedure TForm1.doIPAddrClick(Sender: TObject);
var
adapter: string ;
res, index: integer ;
IPAddresses, SubnetMasks, IPGateways: StringArray;
GatewayCosts: TIntegerArray ;
begin
ResInfo.Text := '' ;
adapter := '' ;
SetLength (IPAddresses, 1) ; // note, may be more than one address/mask
SetLength (SubnetMasks, 1) ;
SetLength (IPGateways, 1) ;
SetLength (GatewayCosts, 1) ;
IPAddresses [0] := IPAddress.Text ;
SubnetMasks [0] := SubnetMask.Text ;
IPGateways [0] := IPGateway.Text ;
GatewayCosts [0] := 10 ;
index := MagWmiFindAdaptor (adapter) ; // looks for current Local Areas adaptor
if index < 0 then
begin
ResInfo.Text := 'Can Not Find Single Adapter' ;
exit ;
end ;
res := MagWmiNetSetIPAddr (index, IPAddresses, SubnetMasks) ;
if (res < 0) or (res > 1) then exit ;
Res := MagWmiNetSetGateway (index, IPGateways, GatewayCosts) ;
end;
unicorn64 kardeşim yukarıda veridigim kodlar resimdeki kısmın kodları aynı dosya bendede var bende sıfırdan düzenliyorum ve dns ekleycem bu kodlara

arkadşalar yardımlarınız bekliyorum bu hata nedir [DCC Fatal Error] wmimain.pas(37): F1026 File not found: 'magwmi.dcu'
Aslında bir önceki sorunuzda sorduğunuz konu aynen burada devam ediyor. Neden yeni bir soru oluşturduğunuzu anlamadım. Ayrıca bir önceki soruda verdiğim linki kullanmamanızı da bir türlü anlayamadım...
WMI kullanmak için ayrıca bir Library'ye, kaynağa vs. ihtiyacınız yok. Sadece uses kısmına ComObj, ActiveX, UrlMon eklemeniz yeterli. (Zaten bunlar bahsi geçen linkte yazıyordu.)
En sonunda dayanamayıp sizin için basit bir örnek yaptım
Örnek program kısaca;
DHCP açıp kapama, IP adresi/Gatesay adresi/Subnet mask değiştirme, DNS sunucu adreslerini değiştirmeyi sağlıyor.
Program Delphi XE'de yazılmıştır ve kaynak kodlarıyla beraber buradan indirebilirsiniz.
WMI kullanmak için ayrıca bir Library'ye, kaynağa vs. ihtiyacınız yok. Sadece uses kısmına ComObj, ActiveX, UrlMon eklemeniz yeterli. (Zaten bunlar bahsi geçen linkte yazıyordu.)
En sonunda dayanamayıp sizin için basit bir örnek yaptım

Örnek program kısaca;
DHCP açıp kapama, IP adresi/Gatesay adresi/Subnet mask değiştirme, DNS sunucu adreslerini değiştirmeyi sağlıyor.
Program Delphi XE'de yazılmıştır ve kaynak kodlarıyla beraber buradan indirebilirsiniz.
There's no place like 127.0.0.1
@SimaWB nin yazdıklarından anlaşılıyor ki, soruyu soruyorsunuz, verilen cevapları uygulamadan aynı yerde takılı kalıyorsunuz...
File not found "xxx.dcu" hatası
daha fazlası için
pakv yazdı:arkadşalar yardımlarınız bekliyorum bu hata nedir [DCC Fatal Error] wmimain.pas(37): F1026 File not found: 'magwmi.dcu'
unicorn64 yazdı:magwmi.pas veya magwmi.dcu dosyası sisteminizde var mı? varsa dosyanın bulunduğu konum delphide library/path tanımında yer alıyor mu?
unicorn64 yazdı:sanırım http://www.magsys.co.uk/delphi/magwmi.asp bu adresten http://www.magsys.co.uk/download/software/magwmi55.zip
dns vs eklemeden önce delphinin temellerini öğrenseniz sizin adınıza daha iyi olur diye düşünüyorum.pakv yazdı:unicorn64 kardeşim yukarıda veridigim kodlar resimdeki kısmın kodları aynı dosya bendede var bende sıfırdan düzenliyorum ve dns ekleycem bu kodlara
File not found "xxx.dcu" hatası
daha fazlası için
daha fazlası için...

daha fazlası için...

SimaWB çok tşk ederim ama gerçekten üzüldüm ben bunu yapmadıgım için lakin kod inceledigimde ise yani baya bir zahmet gerekiyor bu kadar kod nu yazılıyor dns ve ip için
unicorn64 temller derken neyi kastediyorsun anlayamadım wmi hiç kullanmadım bu konuda güzel bir ders kaynak önerebilirmisin
unicorn64 temller derken neyi kastediyorsun anlayamadım wmi hiç kullanmadım bu konuda güzel bir ders kaynak önerebilirmisin
arkadaşlar combobox da 2 ag kartı var wifi ve yerel ag var burdan combobox dan hangisi seçilirse ipleri ona yazacak bunu nasıl yapabilirim
simaWB kardeşim projeyi deryecegim zamanda şu hatayı alıyorum

simaWB kardeşim projeyi deryecegim zamanda şu hatayı alıyorum

Kusura bakmayın, bu konuda size daha fazla yardımcı olamayacağım. Çünkü yapılan yardımlar size yarardan çok zarar veriyor gibi... Bence daha temel Delphi konularından başlayarak Delphi konusunda tecrübe kazanmalısınız.
WMI konusunda tartışmasız en iyi kaynak Rodrigo Ruz'un web sitesidir. Rodrigo'nun yazdığı WMI Code Creator sayesinde WMI için Delphi, C++, C# kodları üretebiliyorsunuz.
Ayrıca Delphi XE3'ten itibaren Winapi.Wbem uniti Delphi'ye eklenmiştir. Bu sayede ekstra bir library'e ihtiyaç duymadan ve daha hızlı bir şekilde WMI kullanabilirsiniz.
WMI konusunda tartışmasız en iyi kaynak Rodrigo Ruz'un web sitesidir. Rodrigo'nun yazdığı WMI Code Creator sayesinde WMI için Delphi, C++, C# kodları üretebiliyorsunuz.
Ayrıca Delphi XE3'ten itibaren Winapi.Wbem uniti Delphi'ye eklenmiştir. Bu sayede ekstra bir library'e ihtiyaç duymadan ve daha hızlı bir şekilde WMI kullanabilirsiniz.
There's no place like 127.0.0.1