Wmi Delphi Code Creator kod hatası
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Wmi Delphi Code Creator kod hatası
arkadaşlar Wmi Delphi Code Creator kod üretiyor lakin bu kodları derleyip çalıştırdıgımda aşagıdaki hatayı alıyorum Wmi Delphi Code Creator kullanmayıda pek bilmem aşagıdaki hatanın sebebi nedir yardımcı olaiblirmisiniz

Re: Wmi Delphi Code Creator kod hatası
Sayın pakv, daha önceki sorularınızda gerek ben, gerek diğer arkadaşlar da belirtti: Delphi'yi yeni öğrenen birisi için direk WMI ile uğraşmak pek mantıklı değil. Öncelikle Delphi'nin temel konularından başlamalısınız. Zaten aldığınız hata da bunun bir ispatı. Çünkü aldığınız hatanın WMI ile alakası yok. Variant tipindeki bir değişkenin NULL olması ile alakalı bir sorun yaşıyorsunuz. Null (nil) bir değişkeni string'e çevirmeye çalıştığınız için bu hatayı alıyorsunuz. Bunu aşmak için de o değişkeni kullanmadan önce nil olup olmadığı kontrol etmelisiniz. Ama dediğim gibi; bu hatanın WMI ile alakası yok, Delphi'nin başlangıç aşamasıyla ilgili bir takım eksiklerinizin olduğu aşikar.
There's no place like 127.0.0.1
Re: Wmi Delphi Code Creator kod hatası
Sayın SimaWB delphi temel de olsa biliyorum degişken tanımlama döngüler vs gibi temel bilgileri biliyorum sıfırdan başlayan birisi degilim çünkü daha önce memik yanık delphi 2007 for win_32 kitabını okudum bu konulara yabancı degilim eksiklerim var biliyorum ama proje yapan ile sistem yazılımı ile ugraşmak farklıdır eksiklerimi merak ediyorum