Otel Otomasyon Oda Kontrol Sistemi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Otel Otomasyon Oda Kontrol Sistemi
Proje Odevim için Delphi 7' de otel otomasyon sistemi yapıyorum fakat odaların hangi tarihlerde boş hangi tarihlerde dolu olduğunu yapmanın yolunu bulamadım yardım edebilicek fikir verecek varmı acaba ?
Re: Otel Otomasyon Oda Kontrol Sistemi
en azından tablo yapınızı ve şu ana kadar kadar yaptığınız kısmı yazarsanız ona göre bir yorum yapılabilir.
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

- Veritabanına müşteri giriş yaptığında oda numarası ve otele giriş, çıkış tarihleri var değil mi ? İllaki olmalı...fotoferit yazdı:Proje Odevim için Delphi 7' de otel otomasyon sistemi yapıyorum fakat odaların hangi tarihlerde boş hangi tarihlerde dolu olduğunu yapmanın yolunu bulamadım yardım edebilicek fikir verecek varmı acaba ?
- Hangi tarihlerde boş olduğunu basit anlamda şöyle anlarsın, hangi tarih aralığını istiyorsan veritabanına sorarsın, dönen oda numaraları dolu demektir. Bu kadar basit.
GirişTar : 10.03.2014
Çıkış Tar : 15.03.2014
Oda No : 101
GirişTar : 14.03.2014
Çıkış Tar : 20.03.2014
Oda No : 102
için
Ayın 5'inde diye sorarsan boş küme döner.
Ayın 13'ünde diye sorarsan sadece 101 döner.
Ayın 14'ünde diye sorarsan 101 ve 102 döner.
Ayın 20'sinde diye sorarsan sadece 102 döner.
Ay içerisindeki bir döngü sonucu sana gün gün dolu ve boş odalar döner.
Dolu Odalar...
Kod: Tümünü seç
SELECT OdaNo FROM Rezervasyon WHERE :Tarih BETWEEN GirisTar AND CikisTar
Daha komplike arama şekilleri vardır ama ödevin için basit düşünmeye çalış.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Selâm..
Geçmişte Otel ve Rezervasyon sistemi ile ilgili bir çalışmam olmuştu..
Önerilerim;
- OdalarTablosu (OdaNo, OdaKodu, Aciklama ...)
- Ozellikler (OzellikNo, OzellikAdi) = (1-Televizyon, 2-Buzdolabı ....)
- OdalarTablosuOzellikleri (Liste şeklinde olursa böyle bir tablo yapabilirsin ya da OdalarTablosu nda alan olarak da statik tanım yapılabilir.)
- RezervasyonlarTablosu (Liste şeklinde olacağı için bu tablo şart ID, OdaNo, BaslangicTarih, BasslangicSaat, BitisTarih, BitisSaat olabilir)
Odalar tablosu :
1 - 1 - 09.04.2014 - 09.00 - 12.04.2014 - 16.00
.
.
.
şeklinde yola çıkarak oda rezervasyonlarını hazırlanabilir.
Geçmişte Otel ve Rezervasyon sistemi ile ilgili bir çalışmam olmuştu..
Önerilerim;
- OdalarTablosu (OdaNo, OdaKodu, Aciklama ...)
- Ozellikler (OzellikNo, OzellikAdi) = (1-Televizyon, 2-Buzdolabı ....)
- OdalarTablosuOzellikleri (Liste şeklinde olursa böyle bir tablo yapabilirsin ya da OdalarTablosu nda alan olarak da statik tanım yapılabilir.)
- RezervasyonlarTablosu (Liste şeklinde olacağı için bu tablo şart ID, OdaNo, BaslangicTarih, BasslangicSaat, BitisTarih, BitisSaat olabilir)
Odalar tablosu :
1 - 1 - 09.04.2014 - 09.00 - 12.04.2014 - 16.00
.
.
.
şeklinde yola çıkarak oda rezervasyonlarını hazırlanabilir.

Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkurler öncelikle ... Ben Paradox ta yapmaya başlamıstım olmadı şuan Benim Yaptığımda MyDac İle MySQL e Bağlanabiliyorum Odalar Tablom Oda_id + Oda_tip(Tek veya çift Kişi ) + Oda No + oda_fiyatı
Kayıt Tablosunda adı + soyadı + TCNO + Oda no + Giriş tarihi + Çıkış Tarihleri + oda Toplam Ucreti(Kaç gün kalıcaksa("bu kısımda çalışmıyor daha"))
Yapmaya Çalıştığımda Listbox ın içinde Odalar Olucak Ordan Odayı Seçip Butona tıkladıgında odanın bos veya dolu oldugunu uyarı mesajı ıle vericek
(DELPHİ de Çok Yeniyim Kod Bilgim Olmadı için çok sorun yaşıyorum)
Kayıt Tablosunda adı + soyadı + TCNO + Oda no + Giriş tarihi + Çıkış Tarihleri + oda Toplam Ucreti(Kaç gün kalıcaksa("bu kısımda çalışmıyor daha"))
Yapmaya Çalıştığımda Listbox ın içinde Odalar Olucak Ordan Odayı Seçip Butona tıkladıgında odanın bos veya dolu oldugunu uyarı mesajı ıle vericek
(DELPHİ de Çok Yeniyim Kod Bilgim Olmadı için çok sorun yaşıyorum)