Ansistring Değişkende & (and) İşareti Sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Ansistring Değişkende & (and) İşareti Sorunu
Arkadaşlar Öncelikle Selamûnaleyküm, Tasarladığım Otomatik İşlemli Bir Browserda Link Adresini Önce String Olarak Kaydediyorum Sonra Webbrowser'a Gönderiyorum. Herşey Normal Ama Link İçerisinde & İşareti Bulunuyor ve Ansistring Tipli Bir Değişken Olduğu İçin & İşaretini Ondan Sonra Gelen a Harfi İle Birleştirerek a'nın Altını Çiziyor..
Ama Aynı Linki Değişkene Atamadan Direk webbrowser.navigate('link'); Diyerek Gönderirsem Sorun Olmuyor..
Link Değişkenini String Veri Atamalarından Çoğuyla denedim Sorunu Çözemedim Nasıl Çözebiliriz.?
Ama Aynı Linki Değişkene Atamadan Direk webbrowser.navigate('link'); Diyerek Gönderirsem Sorun Olmuyor..
Link Değişkenini String Veri Atamalarından Çoğuyla denedim Sorunu Çözemedim Nasıl Çözebiliriz.?
Re: Ansistring Değişkende & (and) İşareti Sorunu
- AnsiString ile bağlantılı bir durum değil. Bunu bir caption'a ( Bir menü veya button caption olabilir ) aldığınızda '&' sembolü, önündeki karakteri bir kısayol unsuru olarak kullanmak için işaretler. Altı çizgili görüyorum dediğiniz konu bununla ilişkili.
- Örneğin bir menünün caption değerini bir string ifadeye çekerseniz de menüdeki oluşum ile orantılı olarak farklı karakterlerin yanına '&' sembolü eklenmiş olduğunu görürsünüz.
Demeyin isterseniz
dediğinizde f=2&t= olan kısmı deneyiminiz ile ilgili olarak farklı görmeniz gerekir değil mi ?
-
- Örneğin bir menünün caption değerini bir string ifadeye çekerseniz de menüdeki oluşum ile orantılı olarak farklı karakterlerin yanına '&' sembolü eklenmiş olduğunu görürsünüz.
Demeyin isterseniz
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
Var
a : AnsiString;
begin
a := 'http://www.delphiturkiye.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=32268';
ShowMessage(a);
end;

-
-
- Üye
Evet Katılıyorum, Bende Sizin Belirttiğiniz Gibi Linki Showmessage ile görüntülediğimde yine birleştiriyor, ben bu linki & işareti birleşmeden nasıl webbrowser'a gönderebilirim bilginiz varmı? Link Sürekli Otomatik Değişeceği İçin Navigate Fonksiyonunu kullanamıyorum
Hayır yanlış anladınız. Verdiğim kodu deneyin bir kere... Birleştirmeyecektir. & işareti doğru bir şekilde görünecektir.
-
- Üye
Hayır yine birleştiriyor üstadım
bana bir kod örneği verir misiniz ... Deneyip görmek istiyorum.
-
- Üye
tabi ama sizin verdiğiniz kodda da gösterdiği şeyde & yine birleşiyor
bi saniye
bi saniye
-
- Üye

bende neden bu şekilde oluyor delphi 7 kullanıyorum
Delphi 2007 ve Delphi XE5 ikisinde de denedim sorun olmadı... Şimdi bu değişkeni bir Memo'ya attığında ne görünüyor peki ? Yani önce değişkene alıp, bu değişkeni bir Memo'nun line Insert edersen ne çıkıyor ?
-
- Üye
Memoya Atınca Yada Edit Kutusuna Normal Olarak Gözüküyor, & işareti
ben de denedim bunu linki edit kutusuna atınca normal gözüküyor, ama showmessage yada webbrowser.navigate(link) dediğimde & ondan sonra gelen a ile birleşiyor..
ben de denedim bunu linki edit kutusuna atınca normal gözüküyor, ama showmessage yada webbrowser.navigate(link) dediğimde & ondan sonra gelen a ile birleşiyor..
Şimdi standart String bir değişkene alınca sorun olmuyor, AnsiString bir değişkene alınca oluyor diyorsunuz ?!
Aşağıdaki gibi deneyince ne oluyor ?
Aşağıdaki gibi deneyince ne oluyor ?
Kod: Tümünü seç
Var
a : AnsiString;
begin
a := 'http://www.delphiturkiye.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=32268';
ShowMessage( string( a ) );
end;
-
- Üye
malesef yine birleşiyor. dünden beri denemediğim şey kalmadı
Birleşiyor olayı başka bir konu sadece görsel ile ilgili. Bunun çözümü yan yana bitişik iki tane && kullanmak.. Http linki için de URLEncode yapıp kullanacaksınız.
Asıl konu showmessage olayında böyle bir mimik beklemiyordum.
Asıl konu showmessage olayında böyle bir mimik beklemiyordum.
-
- Üye
yukarıda da belirttiğim gibi böyle oluyor ben elde ettiğim linkteki & işaretini StringReplace yaparak webbrowser'a göndersem olur mu peki?
url encode kısmını açabilir misiniz
url encode kısmını açabilir misiniz