Arkadaşlar merhaba;
İnşallah doğru yere açıyorumdur başlığı. Delphi ye yeni başladım ve delphi 7 üzerinden gidiyorum. şu an itibariyle diziler, döngüler gibi temel olayları hallettim. program olarak delphi 7 kullanıyordum ama RAD Studio XE5 kullanmam tavsiye edildi. Kurdum ve çalıştırdım. Fakat takıldığım bir nokta var. File New'den VCL Form Delphi seçeneğinden form açıyorum ve öğrendiklerimi uygulamak istiyorum. Ama yazdığım kodları derlemek istediğimde ne f9 çalışıyor ne de Run menüsü altında Run aktif durumda.
VCL Form Delphi seçeneği doğru bir seçenek midir, doğru seçenekse kodları neden derleyemiyorum?
Teşekkürler.
RAD Studio kodları derlemiyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: RAD Studio kodları derlemiyor
Merhaba,
VCL Form Delphi seçeneği mevcut bir projeye yeni form eklemek için kullanılır. En üstteki VCL Forms application - Delphi seçeneğini kullanmanız lazım.
Kolay gelsin.
VCL Form Delphi seçeneği mevcut bir projeye yeni form eklemek için kullanılır. En üstteki VCL Forms application - Delphi seçeneğini kullanmanız lazım.
Kolay gelsin.
mussimsek çok teşekkürler.
peki size göre delphi 7 üzerinden mi çalışmayalım yeni başlayan olarak, RAD Studio ile mi? Benim düşündüğüm temel olayları iyice kavrayana kadar delphi 7 ile devam, daha sonrasında da RAD Studio'ya geçmek. Sizce ne yapılması uygun?
peki size göre delphi 7 üzerinden mi çalışmayalım yeni başlayan olarak, RAD Studio ile mi? Benim düşündüğüm temel olayları iyice kavrayana kadar delphi 7 ile devam, daha sonrasında da RAD Studio'ya geçmek. Sizce ne yapılması uygun?
Delphi 7 1990'lardan kalma teknolojileri barındırıyor, senin yerinde olsam güncel olanı tercih ederim...
sen üçe beşe bakma
PASCAL ve object oriented programlamayı öğren, delphi bugün var yarın yok. Delphi pascal code kullanan IDE dir kabaca tabirle. IDE ye yani o "janjanlı" senin adına bir sürü ıvır zıvır kodu kolayca ekleyip çıkaran bir tool dur.
aç notepad i elle pascal kodunu yaz bunu dcc le compile et uygulaman aynıdır. Ama bunun için PASCAL ve OOP programlamayı iyi bilmen lazım, ilk yazdığın mesajdaki gibi gidersen yani temel PASCAL kavramlarını iyi pekiştirirsen, ileride önüne çıkan sorunlarda takılma süren azalır. Sabırlı ol ve koşmaya çalışma, önce yürümeyi öğren. Kendimden örnek vereyim, 2 yılı biraz geçti, linux, freepascal ve lazarus la uğraşıyorum, öğrenme anlamında. Daha 2-3 ay oldu projeyi aktarmaya başladım. Pascal biliyor olmasaydım hiç bir şey yapamazdım. daha ilk sorunda tıkanır kalırdım.
Öğrenme konusunda önerim, ilk takıldığında birilerinden yardım bekleme, internet lebi derya, araştır. ilerledikçe kaynak kodlu basit componentları incele. bu sana hem OOP pratiği sağlar hemde tecrübeniarttırır.
Sakın yaptım oldu, çalılıyor deme. Çalışanı dahi nenden çalıştığını öğren, anla. Delphi değil, PASCAL öğren.
Kolay gele

aç notepad i elle pascal kodunu yaz bunu dcc le compile et uygulaman aynıdır. Ama bunun için PASCAL ve OOP programlamayı iyi bilmen lazım, ilk yazdığın mesajdaki gibi gidersen yani temel PASCAL kavramlarını iyi pekiştirirsen, ileride önüne çıkan sorunlarda takılma süren azalır. Sabırlı ol ve koşmaya çalışma, önce yürümeyi öğren. Kendimden örnek vereyim, 2 yılı biraz geçti, linux, freepascal ve lazarus la uğraşıyorum, öğrenme anlamında. Daha 2-3 ay oldu projeyi aktarmaya başladım. Pascal biliyor olmasaydım hiç bir şey yapamazdım. daha ilk sorunda tıkanır kalırdım.
Öğrenme konusunda önerim, ilk takıldığında birilerinden yardım bekleme, internet lebi derya, araştır. ilerledikçe kaynak kodlu basit componentları incele. bu sana hem OOP pratiği sağlar hemde tecrübeniarttırır.
Sakın yaptım oldu, çalılıyor deme. Çalışanı dahi nenden çalıştığını öğren, anla. Delphi değil, PASCAL öğren.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!