Merhabalar,
Formumda ADOTableData isminde verilerin yazılacağı tabloya bağlı bir Adotable bileşenim ve DataSourceData ADOTableData ya bağlı datasource bileşenim var. Bu tabloda KişilikID(comboboxta master alan) ve DefterTurID(2. combobox detail alan) adlı alanlara kayıt girmek için kullandığım master detail olarak birbirine bağlı olan iki adet DBLookupComboBox var ve bunlarda değerleri göstermek için ADOTableMaster,DataSourceMaster, ADOTableDetail, DataSourceDetail olarak bileşenler var ve bir adette DBNavigator bulunmakta DatasourceMaster'in AutoEdit false durumda. Bağlantıları aşağıda ki gibi.
ADOTableDetail
MasterSource: DataSourceMaster
MasterField: KisilikID (iki tabloyu KisilikID ile bağladım)
DBLookupComboBoxMaster
Datasource: DataSourceData
DataField: KisilikID
ListSource: DataSourceMaster
ListField: İsyeriKisilik
KeyFiled: KiisilikID
DBLookupComboBoxDetail
DataField: DefterTurID
ListSource: DataSourceDetail
ListField: DefterTuru
KeyFiled: DefterTurID
DBNavigator1
Sorunum şu veri girmek için formu açtığımda navigator den nbEdit e basıp kaydı düzenlemeye başlıyorum. DBLookupComboBoxMaster değişiklip yapıp nbCancel ile değişikliği geri aldığımda sorun çıkmadan değişiklik geri alınıyor. Tekrar nbEdit ile kayıt düzenlemeyi açıyorum bu sefer DBLookupComboBoxDetail değişiklik yapıp nbCancel ile geri alıyorum yine sorunyok. Hem DBLookupComboBoxMaster hem de DBLookupComboBoxDetail da değişiklik yaptığımda nbCancel ile kaydı geri alıyorum ana tablonun KisilikID ve DefterturID alanlarında değişikliği geri aldığını görüyorum ancak bu değişikliğin geri alınma eylemi DBLookupComboBoxMaster da gerçekleşiyor ancak DBLookupComboBoxDetail eski haline dönmüyor. Sorunu bir türlü çözemedim.
DBLookupComboBox nbCancel Sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: DBLookupComboBox nbCancel Sorunu
Sorun tablolar arası ilişkilerden kaynaklanıyormuş ilişkileri doğru kurulmuş tablolarda denedim herhangi bir sorun yaratmadı. Tablo yapısını değiştirdiğimde sorun ortandan kaktı.