Quickreporta yan yana iki listeyi nasıl yazdırabiliriz ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Quickreporta yan yana iki listeyi nasıl yazdırabiliriz ?

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Selamlar,

Resim

Bir ara Tansu Türkoğlu'nun örnek bir projesinde quickreportla ilgili bir çalışmasını görmüştüm. Ama hangi proje şimdi hatırlayamadım. Anlatılan bu tasarımı quickreportta nasıl gerçekleştirebilirim ?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Quickreporta yan yana iki listeyi nasıl yazdırabiliriz ?

Mesaj gönderen vkamadan »

MErhabalar ,
QuickReport ta raporları birleştirmek için TQRCompositeREport nesnesi var, bu nesnenin OnAddReport olayında birleştirmek istediğiniz raporları ekliyorsunuz, ilgili bileşeni incelemenizi öneririm.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Hocam, o bileşeni kullandığım yerler var. O Bileşen iki veya daha fazla raporun tek seferde yazdırılmasını sağlamaktadır.

Bana ise tek raporda aynı quickreport un içerisinde bu hususu gerçekleştirmem gerekiyor.

Valla kime sorduysam bu konu da cevapsız kaldı. Ama kesinlikle biliyorum ki bu yapılabilmekte. Galiba 100 puanlık bir soru bu.. Cevap verebilenlere aşk olsun. :)
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
İlgili bileşen raporları bittikleri yerlerden uç uca ekler, Tansu Türkoğlu nun kitabından bende de var , vakti zamanında QuickReport un esiriyken banada böyle raporlar gerekmişti ve o kitaptan yararlanarak çözüme kavuşmuştum, şöyleki size lazım olan şey birbirinden bağımsız raporları tek sayfada göstermek ise tam olarak compositereport işinizi görecektir, satışlar grubu ayrı bir report , tahsialtlar grubu ayrı bir report , toplamlar grubuda kesinlikle ayrı bir report olmalı. aralarında etkileşim mümkün olmadığı için toplamlar grubunda sonucu sizin hesaplayıp yazdığınız bir report olarak kullanmanız gerekir.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Selâmlar,

Volkan Hocam öncelikle verdiğin bilgiler için Allah râzı olsun.. Sizinle aynı konuyu yazışıyoruz aslında.. uç uca gelmesi değil sıkıntı, sıkıntı altta ki resimde görüldüğü üzere sadece "tahsilat grubu" olan yer. Orada aynı QrBand üzerinde? - içinde?, kağıdın sağ tarafında taksitler listelenirken sol tarafında da müşteri bilgisi yazdırama sıkıntısıdır. :)

Resim

İşte, bunun Quickreport da nasıl yapılacağına dair fikrim yok. :)

Hayırlı akşamlar,
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Mesaj gönderen greenegitim »

quickreport bilmiyorum ama o verileri bir resim olarak kaydedip rapora image nesnesi konup o resim çekilebilir geçici bir çözüm olarak. :idea:
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

greenegitim yazdı:quickreport bilmiyorum ama o verileri bir resim olarak kaydedip rapora image nesnesi konup o resim çekilebilir geçici bir çözüm olarak. :idea:
Sıradışı bir fikir :) Fakat ben şöyle yaptım. forma QrMemo ekleyerek ve QrMemo ya eklenen satır sayısını kontrol ederek şu an yazdırabiliyorum.. Ama bu hiç yakışmadı programcılığa sanki 8)

Bu hususu çözmek faz oldu artık... :!: