Otomasyonumda Kullandığım Kiralama İşleminden Sonra Veriler ("gecmis_table") adlı tabloma gidiyor tabloda kiralayan müşterinin adı ("mus_ad") ve filmi kiraladığı tarih ("G_Tarih") alanında tutuluyor
procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
var
Tarih1,Tarih2:String;
begin
Query3.SQL.Clear;
Query3.SQL.Add('SELECT * FROM gecmis_table WHERE G_Tarih BETWEEN :Tarih1 AND :Tarih2');
Query3.ParamByName('Tarih1').AsDate:= (DateTimePicker1.DateTime);
Query3.ParamByName('Tarih2').AsDate:= (DateTimePicker2.DateTime);
Query3.Prepared:=True;
Query3.Open;
if Query3.IsEmpty then
begin
Form1.Caption:='Belirtilen Tarihler Arasında Kayıt Bulunamadı!';
end
else
begin
Form1.Caption:='kayıt var!';
end;
end;
procedure TForm1.BitBtn2Click(Sender: TObject);
begin
Query3.FilterOptions:=[foCaseInsensitive];
Query3.Filter:='Mus_Ad='+QuotedStr(Edit5.Text);
Query3.Filter:='Mus_Soyad='+QuotedStr(Edit6.Text);
Query3.Filtered:=true;
end;
yapıyorum ismini girdiğim müşteri bularak 2 adet datetimepicker dan girdiğim iki tarih arasında bu müşterinin kiraladığı filmleri dbgrid te filtreleyen sorguyu beceremedim acill yardım
merhaba datetimepicker kullanırsan veri tarih ve saat formatında geri döner yani 01/01/2014 00:00:00 şeklinde veritabanında da bunu bulamayacağı için geri sonuç döndürmez. yapman gerekenler öncelikle datetimepicker değilde DATEEDIT kullanacaksın sonrada aşağıdaki dünzelmeleri yaparsan sorunun çözülecektir
Yorum İçin teşekkür ederim aslında bu haliylede sonuc dödürüyordu ama sonradan bende farkedip düzelttim oraları amacım yazdığım sorgunun ismini edite yazarak aradığım müşterinin seçtiğim 2 tarih arasın kiraladığı filmleri görüntülemek sorgu bölümünü beceremedim
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
if edit1.Text='' then
ShowMessage('Müşteri Adını Giriniz')
else
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('SELECT * FROM mus_table WHERE Mus_Adi like ''%'+edit1.text+'%'' and K_Tarih BETWEEN :Tarih1 AND :Tarih2');
Query1.ParamByName('Tarih1').AsDate:= (DateTimePicker1.DateTime);
Query1.ParamByName('Tarih2').AsDate:= (DateTimePicker2.DateTime);
Query1.Prepared:=True;
Query1.Open;
if Query1.IsEmpty then
begin
Form1.Caption:='Belirtilen Tarihler Arasında Kayıt Bulunamadı!';
end
else
begin
Form1.Caption:='kayıt var!';
end;
end;
Kodu Kullandım Birde Şart Koydum Edit e Değer Girip Çalıştırınca Hata Vermeden Çalıştı Ama Edit i Boş Bırakıp Buton a Basarsam ShowMessage ı Çalıştırım Resimdeki Gibi Bir Hata Verdi