Sorgu Problemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
pma
Üye

Sorgu Problemi

Mesaj gönderen pma »

Resimdeki İşlemi Gerçekleştiren Delphi Kodunun Sınırlı Bilgimden Ötürü Yazamadım Yardım Edecek Fikir Verebilecek Arkadaşlara Şimdiden Teşekkürler :)

https://www.dropbox.com/s/hxohkkkratpnxlr/forcane.jpg
tayipk
Üye

Re: Sorgu Problemi

Mesaj gönderen tayipk »

bunun için bir cari hareket tablosu oluşturmuş olsaydın daha iyiydi ama neyse burdan yola çıkalım. öncelikle kira_table ve Kazanc_table tablolarında ikisini birbirine bağlayan ortak alan nedir onu söylememişsin ama ben standart durumdan yola çıkayım yani iki tablodaki bilgileri müsteri_id ile birbirine bağladığını düşünürek harekete ediyorum. kodlarda sorguyuda aşağıdaki şekilde yaparsan istediğin olacaktır diye düşünüyorum.

Kod: Tümünü seç

adoquery1.close;
adoquery1.sql.clear;
adoquery1.sql.text:='update kazanc_table set toplam kazanç=toplam kazanç+'+floattostr(adoquery2film_ucret.asfloat)+' where musteri_id='+inttostr(adoquery2musteri_id.asinteger)+' '; // burda adoquery  kira_table tablonu simgeliyor
adoquery1.execsql;
hepsi bu kadar. kolay gelsin.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
pma
Üye

Mesaj gönderen pma »

yazdım ama biraz hata verdi bir yerinde bir yanlışlık yaptım heralde

https://www.dropbox.com/s/yoi877q4twxpon5/deneme.rar
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

evet hata var bir yerinde değil her yerinde hata var hatalarda şunlar.
1- Querylerine fieldları eklememişsin eklenmeyen fieldlarla çalışmaya çalışıyorsun.querylerin üzerinde sağ click yapıp Add All Fields de fieldların gelsin ondan sonra çalış.
2- id alanlarını hep string yapmışsın unutma id ler tam sayıdır yani tip INTEGER olmalı.zaten tablonu oluştururken id alanını Auto İncrement yapınca otomatik integer oluyor.
3- film ucreti diye alanın var onuda string yapmışsın film ücreti ve string ne alaka anlamadım string karakter anlamına gelir yani sen para işlemleri yapacağın yeri harf işlemi için açmışsın 10.00tl yerine ahmet yazmak gibi birşey bu. bu şekilde hesaplama yapamazsın parasal işlem görecek alanlarını float olarak değiştirmelisin.yoksa arada bir kaç dönüştürme işlemi kullanman gerekecek ki bu sadece bu günlük çözüm olur yarın bir gün bu proje patlar :D
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
pma
Üye

Mesaj gönderen pma »

program çalıştı teşekkür ederim işlemi gerçekleştiriyor yalnız işlemi yaptıktan sonra kazanç tablomu gösteren datagrid in içindekiler gözükmüyo kayboluyor programı açıp kapadıktan sonra işlemin gerçekleştiğini görebiliyorum
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

işlem yaptığın query ni kapat aç yapmazsan göremezsin.