kolay gelsin arkadaşlar
bir tablom var id ve tarih alanları var
bu tabloda tarih alanında bulunan verilerin gün ve ay bilgilerini kullanarak kullanarak yeni bir tablo oluşturmak istiyorum. ama alan isimleri ilk tablomda bulunan tarih alanında bulunan verilerden oluşacak mesela 01.01,02.01,03.01 ......
bu sayılar değişiklik arzedebilir bir seferinde 24 gün varken diğerinde 30 olabilir
bu mümkünmüdür acaba
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
bir tablodaki verileri kullanarak yeni tablo açmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: bir tablodaki verileri kullanarak yeni tablo açmak
Google a Delphi Tarih fonksiyonları yazmanız yeterlihttp://www.frmtr.com/delphi/297578-delp ... nlari.html bu linki incelemeni tavsiye edecem aradığınız şey burda var. ayrıca aynı konuyu 2 kere açmanıza anlam veremedim viewtopic.php?f=2&t=32470 linkteki konuyla bu konu arasında hiç bir fark göremedim. kolay gelsin
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
-
- Üye
ilgine teşekkür ederim tayipk bu sorumda yeni bir tablo creat etmeyi soruyorum alan sayısı ve alan isimleri belli olmayan.
diğer sorum ise iki tarih arasında bulunan tarihleri sabir bir tabloya insert etmeyi sormuştum
diğer sorum ise iki tarih arasında bulunan tarihleri sabir bir tabloya insert etmeyi sormuştum
- greenegitim
- Üye
Buradaki amaç ne yazabilirsen daha kolay yardımcı olunabilir her farklı bir tarih için alanmı oluşturulmak isteniyor.
ibexpert ile tablo oluşturduğunuzda size ddl kodunu verir bu ddl kodunu bir memoya atığınızı düşünün delphi tarafında bu ddl kodunu çalıştırmak için
burada bir tablo oluşturmuş olduk
ibexpert ile tablo oluşturduğunuzda size ddl kodunu verir bu ddl kodunu bir memoya atığınızı düşünün delphi tarafında bu ddl kodunu çalıştırmak için
Kod: Tümünü seç
ibquery1.close;
ibquery1.sql.text:='';
ibquery1.sql.text:=memo1.text;
ibquery1.open;
Mücadele güzelleştirir!
-
- Üye
evet :
önce aynı dediğin sorumu 2 tarih arasında bulunan örneğin 01.01.2014 ile 31.03.2014 arasında bulunan günlerden sadece pazartesi,salı,çarşamba,perşembe veya pazartesi,çarşamba,cuma vs. günlerine denk gelen tarihleri bir tabloya insert etmek istedim. bu sorumun amacı ise yukarıdaki günlerin başına birde öğrenci ismi ekleyip alan isimleri
adsoyad,01.01-02.01-03.01-04.01-07.01 (dikkat edersen 4 ten 7 ye atlıyor) şeklinde alan isimleri olan bir mssql tablosu oluşturmak istiyorum. işin sonunda
adSoyad 01.01-02.01-03.01 ........... 24.01
xxxx xxx + - + ........... +
xxxx xxx - - - ........... -
şeklinde bir sınıf yoklama formu almak istiyorum
bahsettiğin fonksiyonlara baktım ilk sorunumu onunla halledebilirim gibi görünüyor. uzun yoldan olabilir ama fikrim şu
iki tarih arasında bulunan tüm günleri geçici bir tabloya insert edip sonra onlarım dayofweek galiba bununla hangi tarihin hangi güne geldiğini bulup istemediklerimi sildirebilirim
ama bu tarihlerle nasıl yeni bir mssql tablo oluşturabilirim........ dediğim gibi sayı yada başlangıç tarihi belli olmuyor özelliklede resmi tatiller girince araya
bilmiyorum bu kez açıklayıcı olabildimmi
önce aynı dediğin sorumu 2 tarih arasında bulunan örneğin 01.01.2014 ile 31.03.2014 arasında bulunan günlerden sadece pazartesi,salı,çarşamba,perşembe veya pazartesi,çarşamba,cuma vs. günlerine denk gelen tarihleri bir tabloya insert etmek istedim. bu sorumun amacı ise yukarıdaki günlerin başına birde öğrenci ismi ekleyip alan isimleri
adsoyad,01.01-02.01-03.01-04.01-07.01 (dikkat edersen 4 ten 7 ye atlıyor) şeklinde alan isimleri olan bir mssql tablosu oluşturmak istiyorum. işin sonunda
adSoyad 01.01-02.01-03.01 ........... 24.01
xxxx xxx + - + ........... +
xxxx xxx - - - ........... -
şeklinde bir sınıf yoklama formu almak istiyorum
bahsettiğin fonksiyonlara baktım ilk sorunumu onunla halledebilirim gibi görünüyor. uzun yoldan olabilir ama fikrim şu
iki tarih arasında bulunan tüm günleri geçici bir tabloya insert edip sonra onlarım dayofweek galiba bununla hangi tarihin hangi güne geldiğini bulup istemediklerimi sildirebilirim
ama bu tarihlerle nasıl yeni bir mssql tablo oluşturabilirim........ dediğim gibi sayı yada başlangıç tarihi belli olmuyor özelliklede resmi tatiller girince araya
bilmiyorum bu kez açıklayıcı olabildimmi