XE2 IDE

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

XE2 IDE

Mesaj gönderen m_ekici »

Merhaba

Delphi de çalışırken Shift e basılı tutarak işaretlediğimiz alanı Ctrl-C ile hafızaya aldıktan sonra klavyeden oklar ile hareket ettiğimizde seçili alanın seçili olduğu renk kaybolur ve Ctrl-V istediğimiz yere yapıştırıyor veya DEL ile seçili alanın tamamı siliniyordu. Fakat bazen hangi ayar değişiyor bilmiyorum Ctrl-C ile seçim yapıldıktan sonra oklar ile hareket ettiğimde seçili alan seçildiği şekliyle bekliyor. Del ile silmek istediğimde (daha önce seçili alanın tamamı silinirken) sadece 1 karater siliyor. ve seçili alanı tek tek silene kadar gitmiyor. Ctrl-V yaptığımda da yapıştırdığım yeri komple seçiyor. Bu haldeyken Ekranı yumruklamak istiyorum. :evil: Delphiyi kapatıp tekrar açtıktan sonra düzeliyor. Bunun bir ayarı veya düzeltmenin kısayolu varmıdır ?

İyi Çalışmalar
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: XE2 IDE

Mesaj gönderen freeman35 »

yanılmıyorsam IDE nin editör kısmındaydı, persistend block yada bunu gördüğün yerdeki bişeydi :) ama bu sıklıkla değişmez, ve kısa yoluda yoktu, eklediğin toola gexpert, cnwizard ve veya diğerleri bunu yapıyor olabilir.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
xxxjedixxx
Üye

Re: XE2 IDE

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Bunun Delphi ile alakalı oduğunu sanmıyorum. Söyledikleriniz Shift'in takılı kalmasıyla alakalı görünüyor. Anlamak için yukarıda bahsettiğiniz denemeleri yapmadan önce Shift tuşuna 5-10 sn kadar basılı tutun ve denemeleri tekrar yapın. Bahsettiğiniz durumun oluşması gerekir.

Bu durum Windows'daki "yapışkan tuş" özelliğinden kaynaklanıyor. Shift, Ctrl vs. tuşları 5sn boyunca basılı tutunca devreye giriyor. Denetim masası, Erişilebilirlik, Klavye ayarlarından kapatabilirsiniz. Hazır resimli anlatılan bir site buldum. Buradan bakabilirsiniz.
http://www.programlar.com/egitim/yapisk ... w.o.1.html