Quantum Grid Hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mcihad
Üye

Quantum Grid Hakkında

Mesaj gönderen mcihad »

S.A Arkadaşlar biraz önce quantum grid denedim 3700 (150 Field var tabii) kaytılık bir tablom var grid manyak bir şekilde yavaş çalışıyor büyük kayıtları göstermek için pek ideal değil herhalde ama 1000 kayıt falan için gerçekten iyi siz ne dersiniz
Bize iyilik yaraşır.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

A.S.

1. 150 alan bir tablo için çok fazla. Tasarımını tekrar gözden geçir.

2. Quantum Grid harika bir araçtır. Temelde 2 mod var onda. LoadAllRecords - tüm kayıtları hafızaya çeker. Kayıt çok ise tabiiki de şişersin. Ama dediğim gibi bu sayı 10-20 binlerden sonrası için sıkıntı olur. Bir de Grid mode var, orda sadece bazı kayıtları çektiği için çok hızlı çalışır.

NOT : Doğru foruma taşıdım.

Kolay gelsin.
mcihad
Üye

Mesaj gönderen mcihad »

Tasarımı ben yapmadım daha önce yazılmış bir programın tablosu çok dengesiz bir veritabanı yapısı var adam ad-soyad-ssk_no-tc_kimlik_no vs gibi alanları hem sicil tablosuna hemde bordro tablosuna yazmış ne diyim
Bize iyilik yaraşır.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

eğer değiştirme imkanın yoksa yapacak birşey yok. Grid Mod'da kullanacaksın. Bu durumda bazı şeyleri otomatik yapmaz, kendin yapmak zorunda kalırsın. Onun dışında gayet iyi bir şekilde kullanabilirsin ;)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

Grid üzerine tüm fieldleri koymak yerine sadece lüzumlu olanları alsan; tabi sorgu yaparken de tablonun tüm fieldlerini seçmek yerine sadece işine yarayacakları seçsen...