garip bir hata

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ercanskose
Üye

garip bir hata

Mesaj gönderen ercanskose »

arkadaşlar projemi bitirdim iki sorun haricinde. bu iki sorun la hiç karşılaşan oldumu, olduysa sorun neyden kaynaklanıyor.

projem sipariş takip üzerine

sipariş formumu kayıt ettiğimde (ki mecbur tarih olayı olacak) herşey normal kaydediyor. Fakat bazen bugünün tarihi yerine 2020 yılına veya 2031 yılına ait bir tarihle kaydediyor. birinci sorun bu.

ikinci sorunda formumda belirli periyotlarla aranacak müşteri listem var. müşteri arandığında arama durumu ve arama tarihi giriyorum. fakat tarihi sürekli 20.06.2001 olarak kaydediyor. bilgisayarın tarihi doğru. editte yazan tarih bugünün tarihi. editin içindeki tarihi aldırdım özellikle ama bugünün tarihi yazdığı halde 20.06.2001 olarak kaydediyo.

daha önce hiç karşılaşmadım böyle bir sorunla.

varmı karşılaşan arkadaşlar.

Kod: Tümünü seç

urunekle.Close;
urunekle.SQL.Clear;
urunekle.SQL.Add('update urunekle set arama='+quotedstr(trim('ARAMA YAPILDI'))+', atarih='+quotedstr(trim(edit1.text))+' where pr_id='+quotedstr(trim(edit8.Text))+'');
urunekle.ExecSQL;
ikra
Üye

Re: garip bir hata

Mesaj gönderen ikra »

Delphideki datetime formati ile sqldatetime formati birbirlerinden farkli olduklari icin bu hatayi aliyorsundur.
DateTimeToSqlDateTime seklinde bir fonksyon vardi. Bi google yaparsan karsina cikar muhakkak.
kıdemsiz üye
xxxjedixxx
Üye

Re: garip bir hata

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Kod: Tümünü seç

urunekle.SQL.Text := 'update urunekle set arama = ''ARAMA YAPILDI'', atarih=:ptarih where pr_id=''' + trim(edit8.Text) + '''';
  urunekle.Parameters.ParamByName('ptarih').Value := StrtoDate(Edit1.Text);
  urunekle.ExecSQL