arkadaşlar IBExpert ile host'daki veritabanıma bağlanıp tablo oluşturmak vb işlemleri yapabiliyormuyuz....
yapabiliyorsak...
register Database şeçiyorum.
server:remote
server name: www.xxx.com
protokol: tcp/ıp
server versiyon: firebird 2.1
database file: ????
username:SYSDBA
PASSWORD: masterkey
vb.
OK dedikten sonra bağlantıyı çift tıkladığımda izin verilmediğinden bağlantı kurulamıyor diyor
hostdaki veri tabanına nasıl bağlanırız.?
database file: hostdaki databaseadını girdim denedim gene olmadı
saygılarımla
host_daki veritabanına bağlanmak.
- greenegitim
- Üye
Re: host_daki veritabanına bağlanmak.
1. host da firebird kurulu olmalı
2. 3050 portu açık olmalı
3. oluşturacağın klasöre yazma iznin olmalı.
oluşturacağın database i kendi makinanda oluşturup ftp v.s yollarla hosting e atmak daha kolay
ibexperte register database demek var olan bir veritabanı dosyasına ibexpert ile bağlan demek yeni veri tabanı oluşturacak ise create database ile oluşturup register database ile bağlantı tanımını yapman gerekir.
2. 3050 portu açık olmalı
3. oluşturacağın klasöre yazma iznin olmalı.
oluşturacağın database i kendi makinanda oluşturup ftp v.s yollarla hosting e atmak daha kolay
ibexperte register database demek var olan bir veritabanı dosyasına ibexpert ile bağlan demek yeni veri tabanı oluşturacak ise create database ile oluşturup register database ile bağlantı tanımını yapman gerekir.
Mücadele güzelleştirir!
host'da firebird hizmeti yok o zaman bu iş yatar....
çok teşekkürler iyi çalışmalar
çok teşekkürler iyi çalışmalar
- greenegitim
- Üye
verileri interneten görmek istiyorsan firebirdeki bilgileri mysqle transfer edebilirsin mysql 3306 portunu cpanelden belirli bir ip adresine veya % ozel tanımı ile tum iplere açarak programından mysql veritabanına bağlanabilirsin tabi bunun için öncelikle yer sağlayıcı firma ile görüşmen gerekir panelden izin versen dahi bazı firmalar buna izin vermiyor ama verenlerde var.
Mücadele güzelleştirir!
teşekkürler hocam
saygılar sunarım.
saygılar sunarım.