Stoktan satış yapıldığı kadar düşmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Stoktan satış yapıldığı kadar düşmek
delphide çok yeniyim 2 3 hafta oldu olmadı yeni yeni öğreniyorum yardımınıza ihiyacım var pek bişey bilmiyorum o yüzden mazur görün. Satış yaptığım zaman saış yaptığım miktar kadar stok tablosundan okadar düşmek istiyorum bunu nasıl yaparım şimdiden teşekkürler.
Re: Stoktan satış yapıldığı kadar düşmek
kullandığın veritabanı nedir , veritabanına bağlantı türün vs. nedir bu işlem için hangi tabloların var onlar hakkında bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışalım
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
access veritabanı kullanıyorum ado componenini kullanıyorum stok cari ve satış tablom var satışı yaptığım zaman stoktan düşmesini istiyorum stok ve satış ayrı formda bağlantılı hepside
güzel o zaman şöyle yapıyorsun
şimdi saış formun var ve stok kartı formun var bunları Qsatis ve QStok olarak adlandırıyorum şimdi satış tablonda urun_adi ve Urun_id alanların vardır diye umuyorum çünkü burdaki stok takibi işlemi ürün id ye göre yapılacak çünkü ürün stok kartındaki ürün_id sabit değer dir Auto increment olmalıdır. satış tabona ürünü ekledin diyelim satış tablonda hangi alanlar olacak
1 - Urun Adi
2 - Urun id
3 - Satış Fiyatı
4 - iskonto
5 - kdv
6 - satış No (satış formunda İnt alan tipi olacak ve Auto increment olacak)
7 - cikan_miktar
ürünü girdik ve bu bilgiler satış tablona eklendi geldik kayıt edilirken stoktan düşmeye Qsatis querysinin Beforpost olayına
kodlarını kendine göre uyarlayarak çok rahat bir şekilde işlemlerini yapabilirsin. Satıştan ürün silindiği zaman ise
yöntemiyle stoğunu tekrar arttırırsın.
Kolay gelsin
şimdi saış formun var ve stok kartı formun var bunları Qsatis ve QStok olarak adlandırıyorum şimdi satış tablonda urun_adi ve Urun_id alanların vardır diye umuyorum çünkü burdaki stok takibi işlemi ürün id ye göre yapılacak çünkü ürün stok kartındaki ürün_id sabit değer dir Auto increment olmalıdır. satış tabona ürünü ekledin diyelim satış tablonda hangi alanlar olacak
1 - Urun Adi
2 - Urun id
3 - Satış Fiyatı
4 - iskonto
5 - kdv
6 - satış No (satış formunda İnt alan tipi olacak ve Auto increment olacak)
7 - cikan_miktar
ürünü girdik ve bu bilgiler satış tablona eklendi geldik kayıt edilirken stoktan düşmeye Qsatis querysinin Beforpost olayına
Kod: Tümünü seç
// Stok kartının çıkış miktarı arttırılıyor
qstok.close;
qstok.sql.clear;
qstok.sql.text:='update Stok_tablon set Cikan=Cikan+'+floattostr(qsatis.fieldbyname('cikan_miktar').asfloat)+' where stok_id='+qsatis.fieldbyname(Urun_id).asinteger+' ';
qstok.execsql;
// Bakiye hesaplanıyor
qstok.close;
qstok.sql.clear;
qstok.sql.text:='update Stok_tablon set bakiye=Giren-Cikan where stok_id='+qsatis.fieldbyname(Urun_id).asinteger+' ';
qstok.execsql;
Kod: Tümünü seç
// Stok kartının çıkış miktarı düşürülüyor
qstok.close;
qstok.sql.clear;
qstok.sql.text:='update Stok_tablon set Cikan=Cikan-'+floattostr(qsatis.fieldbyname('cikan_miktar').asfloat)+' where stok_id='+qsatis.fieldbyname(Urun_id).asinteger+' ';
qstok.execsql;
// Bakiye hesaplanıyor
qstok.close;
qstok.sql.clear;
qstok.sql.text:='update Stok_tablon set bakiye=Giren-Cikan where stok_id='+qsatis.fieldbyname(Urun_id).asinteger+' ';
qstok.execsql;
Kolay gelsin
En son tayipk tarafından 09 Tem 2014 03:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
ilginiz için çok teşekkür ederim allah razı olsun deniyeceğim şimdi tekrardan sağolun izede kolay gelsin.