dbgrid

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

dbgrid

Mesaj gönderen cuneyt22 »

arkadaslar herkese kolay gelsin. benim kucuk bir sorum olacak. dbgrid ile vt daki bilgileri listeliyorum..listeledigim bu bilgileri degistirmek istiyorum. yani degerlerini.. picklist diye bir sey bulamadimm. bunu aktif yaptigimizda uzerinde degisiklik yapabiliyormusuz ama ben boyle bir sey goremedim.. farkli bir sey oneren olursa sevinirim.. iyi calismalar
Armani
Üye

Mesaj gönderen Armani »

soun pick list ise dbgridde çift click yapıp columns da hangi kolon ise onun pick listini object inspector da görebilirsin. Pick liste neyi yazarsan o kolondaki bir değere tıklama yaparsan görebilirsin.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

sorunum picklist degil... sadece dbgrid de listelenen kayitlar uzerinde islem yapmak istiyorum...yani bir kayita tikladigimda bu kayit uzerinde gerekli degisikligi yapacam ardindan post edip kaydedecem..
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

DbGrid bu işlemi otomatik olarak yapıyor zaten sen sadece tabloyu DbGride bağla gerisi otomatik kaydediyor değişiklikleri.
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

ama programi delphi4 ile yaptim bu nedenle (yanilmiyorsam) dbgride otomatik yazmiyor... bir care..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Delphi 4'le vs. ilgisi yok. Bunun birkaç nedeni olabilir. Eğer dataset'iniz readonly (salt okunur) ise DBGrid değişiklik yapmanıza izin vermeyecektir. Mesela bir Query ise ve birden fazla tablodan veri çekiyorsanız gibi.

Ne kullanıyorsunuz : BDE'mi, ADO'mu vs. Table'mı, Query'mi, Dataset'mi vs. Kullandığınız SQL kodunu yazın. Briaz daha detay verirseniz sorunun çözülmesi daha kolay olur.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

ben query kullaniyorum..readonly false buna cok baktim..query ile vt dan bilgileri listeliyorum..listeledigim veri uzerinde degisiklik ypmak istiyorum ardindan commit etmek istiyorum..
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

ayrica sunu belirteyim.. dbgrid uzerindeki alani tikladigimda consol uzerine geliyor ama yazdigim hicbirseyi kabul etmiyor yani tuslara bosuna basiyorum kesinlikle yazmiyor yazdigim seyi...
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

ayrica "cannot modify a read only datasete " hatasi veriyor. ne oldugunu biliyorsunuz..nasil yapabilirim...acaba
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

ReadOnly özelliğinin açık olup olmadığına bak eğer açıksa kayıt girmene izin vermez...
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

yok readonly false. dbgrid readonly false..kontrol ettimm.. ama yazmama bile izin vermiyor..yani alanin uzerine geldigimde tikladigimda birsey yazdigimda yazmiyor(alana)
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

merhaba,

hala yeteri kadar veri yok ancak Query'ler read only sonuç döndürürler. Query'lerde düzenleme yapabilmek TUpdateSQL bileşenini (veya muadilini) kullanman lazım. Sitede veritabanı bölümünde kullanılış şekli vardı.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

nasil bir veri istiyorsunuz bilmiyorum. benim query birden fazla tabloda sorgu yapip bunlari dbgridte gosteriyor.bende dbgridteki fieldler uzerinde islem yapmak istiyorum anlayacaginiz hepsi ama .. ama query nin read only diye bir olayi yokki..bunu nasil asabilirim..
Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

Mesaj gönderen sychorax »

Arkadaşım hangi bileşenleri kullandığı yazmamışsın(Yada ben dikkat etmemişimdir).Eğer kullandığın bileşenlerler BDE'nin standart TQuery bileşeniyse RequestLive değerini true yaparsan kayıtları değiştirebilirsin(TQuery).Ama admin'in dediği gibi UpdateSQL daha sağlam olur.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

standart TQuery kullaniyorum. Tquery birden fazla tabloda sorgu yapiyor..requestlive ozelligini true yaptigimda tablo acildiginda hata veriyor.. table is read only diye..galiba bunuda asarsak is hallolacak..