dbgrid

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hocam TupdateSQL.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen cuneyt22 »

SUNUDA BELIRTEYIM.. yaptigim sorgu 2 table dan veri cekiyor. ve bu veri uzerindeki degeri degistirecem ama degistirecegim deger bir tabloya ait.. yani 2 tabloda bundan etkilenmeyecek.. baya bir urastim ama olmuyor..
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

arkadaslar updatesql cozer diyorsunuz ama ben hicbir veri giremiyorumki..yani gridin uzerindeki alana tiklayip deger giremiyorum..alsinda bunu yapabilsem updatesql ile bu alana girilen degeri updatesql in parambyname degerine atip olayi cozebilirim ama grid alana hicbir sey girmeme izin vermiyor..
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

arkadaslar kusuruba bakmayin baya bir kafanizi sisirdim.. ama yapamadim bir turlu.. simdi gride deger giriyorum ama baska bir kayita bastigimda girdigim deger ucup gidiyor.. oysa ben updatesql i querye bagladim ama hic sonuc vermiyor. ayrica TUPDATESQL diye tarattim ama pek birsey bulamadim makalelerde
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

son bir soru... yazdigim updatesqli querye bagladiktan sonra grid uzerinde yaptigim degisikliklerin tabloya yansimasi icin ne yapmaliyim.. yani bu updaterecord olayi nasil oluyor.. yada farkli bir yolu varmi? nasil updatesqli aktiflestirecem.. lutfen yardimci olun..yaptigim degisiklik nasil aktif olacak
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

ARKADASLAR EN SON HALI HALI "UPDATE FAILED" HATASI VERIYOR NEDEN ACABA BIR BILEN VARSA ALLAH RIZASI ICIN YARDIM ETSIN..INANIN BU UPDATESQL I BAYA BIR TARATTIM AMA FAZLA BIRSEY BULAMADIM..NEDEN UPDATE FAILED HATASI VERIYORKI..
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

AYRICA BU HATAYI VERMESINE RAGMEN YAZDIGIM DEGERI O ALANA ATIYOR BUNUNLA BERABER LISTEDEKI TUM ALANLARA AYNI DEGERI ATIYOR..SADECE SECILI ALANA BU DEGERI NASIL YAZDIRABILIRIM
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

imzamdaki ilk satırı okuyun ve gereğini yapın lütfen!
Kullanıcı avatarı
sungur
Üye

DBGrid

Mesaj gönderen sungur »

Teşekkür ederim yardımcı olan herkese...
Peki aktif kaydı görüntülüyorum.'YENİ' butonuna tıkladığımda kayıt eklemek için DBGrid i nasıl boş olarak getirebilirim.

İyi çalışmalar...