web sayfası parse win7 xp farkı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
eren2000
Üye
İletişim:

web sayfası parse win7 xp farkı

Mesaj gönderen eren2000 »

web sayfasını parse ediyorum. Her ikisinde de (yani win7 ve xp de) aynı isme sahip düğme hiç bir farklılık yok win7 de düzgün çalışırken xp de hata veriyor.

Kod: Tümünü seç

WebBrowser1.OleObject.Document.frames.item(f).document.forms.item(g).elements.item(ansistring(st1)).Click;
Buradaki st1 string bir değişken onu parse edilen yerden okuyor.

Değişken olmasının sebebi düğmeye her basılışta ayrı sayfa geliyor ve bu ayrı sayfada düğmenin adı değişiyor. Sabit ismi omadığı için gelen düğmenin adını almam gerekiyor.

Kod: Tümünü seç

<DIV class="rgWrap rgArrPart2"><INPUT class=rgPageNext title="Next Page" onclick="return false;__doPostBack('ctl00$ContentPlaceHolder1$grdList$ctl00$ctl03$ctl01$ctl08','')" value=" " type=button name=ctl00$ContentPlaceHolder1$grdList$ctl00$ctl03$ctl01$ctl08>
win7 ye ve XP ye göre değişen nedir? Ya da göremediğimiz bir şey mi var acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: web sayfası parse win7 xp farkı

Mesaj gönderen G.Arkas »

Bence degisen isletim sistemi değil internet explorer sürümü. Frames tagini algilayamiyor olabilir onu cikartip dogrudan Item a ulasmayi deneyin.
Resim
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba
İ.E 10 ve üzeri sürümlerde document.frames.item(0).document in döndürdüğü Document, DOM un kök Document nesnesinin aynısı değil çok daha kısıtlı bir hali dolayısıyla kök Document te ki herşeyi kullanamazsınız bence hatanın nedeni bu, bunun yerine MSHTML yi projenize dahil edip IHTMLDOcument2 içindeki nesnelerden faydalanın.

İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
eren2000
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen eren2000 »

Evet gerçekten de IE sürümünden kaynaklanıyormuş ie8 de agıamıyor bzı şeyeri. 11 de de rastlamıştım bazı komutar çalışmıyor Volkan hocamın söyediği gibi teşekkürler.