Hal Kayıt Sistemi Web Servisi?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Hal Kayıt Sistemi Web Servisi?

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Bu işle uğraşan oldu mu hiç? Hal kayıt sisteminden künye almak için nasıl bir yol izlemek gerekiyor?

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
kocivan
Üye

Re: Hal Kayıt Sistemi Web Servisi?

Mesaj gönderen kocivan »

Merhabalar,
Hal kayıt sisteminin nasıl işlediğini mi soruyorsunuz yoksa daha önceden künye alma işlemi için program yapan olup olmadığını mı tam anlayamadım ama hal kayıt sisteminin kullanıcı tarafından nasıl kullanıldığını biraz açıklayayım.

İlk başta şunu söyleyeyim işletmenin türüne göre yapacağınız işlemler değişecek. (işletme türleri:Sanayici,ihracatçı,komisyoncu,üretici,tüccar vb...)
Sonra bu işletmelere ait birimler var (şube,depo,tesis,dağıtım merkezi)

Mesela tüccar için örnek veriyorum A şehrinde ki tüccar B şehrinde ki üreticiden mal almıştır aldığı mal için müstahsil düzenleyip kamyona yüklemiş ve hal kayıt sistemine giriş yapıp bildirimci işlemleri menüsüne gidip buradan aldığı kişi ile ilgili bilgileri malın niteliği üretim şekli kilo ve ya adedi ve malın gideceği yeri seçerek kaydediyorsunuz. Bu işlemden sonra künye oluşturuluyor ancak künyeyi o ekranda göremiyorsunuz gidip sorgulamanız gerekiyor. Künye bilgisi aldıktan sonra sistem tarafından mal stoklarınıza işleniyor.Böylece malı almış oldunuz peki ya satışı? Onun içinde tüccarın kestiği her fatura için hal kayıt sisteminine günü gününe kayıt girmesi lazım ki aldığı mal stoklardan düşsün. Hatırladığım kadarıyla sistem böyle işliyor. Ayrıca aşağıdaki linkler daha da yardımcı olabilir. Umarım yardımcı olmuştur.
İyi akşamlar iyi çalışmalar.

http://www.hal.gov.tr/Sayfalar/MatbuFormlar.aspx
https://hks.hal.gov.tr/Media/Documents/ ... uzuSon.pdf
Paasaa
Üye

Re: Hal Kayıt Sistemi Web Servisi?

Mesaj gönderen Paasaa »

iyi gunler

hal kayit sisteminden kunye no alma islemini mobil internetten yapamiyorum neden?
yada mobil internetten kunye no alma islemi yapiliyormu bilginiz varmi?
tesekkurler