Treeview
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Treeview
Kolay gelsin arkadaşlar basit bir soru olacak bilmediğimden ve daha önce hiç kullanmadığımdan dolayı bu soruyu soruyorum;
Treeviewa menü hazırladım subitemlar var bu subitemlara tıklanınca formlar açılması gerekiyor bunu nasıl yapıcam eventinda click ve double clik var
Doubleclickinde ne yazacağım yani mesela bir Raporlar diye bir subitem var bu subitema tıklayınca ben rapor forumumu nasıl açaçağım
Teşeşkkürler şimdiden
Treeviewa menü hazırladım subitemlar var bu subitemlara tıklanınca formlar açılması gerekiyor bunu nasıl yapıcam eventinda click ve double clik var
Doubleclickinde ne yazacağım yani mesela bir Raporlar diye bir subitem var bu subitema tıklayınca ben rapor forumumu nasıl açaçağım
Teşeşkkürler şimdiden
Re: Treeview
Kod: Tümünü seç
case tw1.Selected.SelectedIndex of
1:frm_stoklist.Show;
2:frm_ambalajstok.Show;
3:frm_extre.Show;
end
var
a:String;
begin
a := TreeView1.Selected.Text;
if a = 'Subitem adı' then
Form1.Show;
procedure TMainForm.tw1DblClick(Sender: TObject);
begin
case tw1.Selected.SelectedIndex of
0:frm_stoklist.Show;
1:frm_ambalajstok.Show;
2:frm_extre.Show;
end;
arkadaşlar çözemedim hep aynı casei alıyor neye tıklarsam tıklıyayım nasıl çözeceğim bu işi
Denedim bU seferde benim istediğim sıralamada açmıyor caseleri 0a tıkladığımda 4 açılıyor düzenlemye kalktım iyice karıştı
Merhaba;
herkesin farklı bir yoğurt yeme şekli vardır benim kullandığım yöntem ise şu şekilde;
Öncelikle tüm itemlerin Selectedİndex lerine numara veriyorum ve daha sonra DblClick olayına
Yukarıdaki kod Selectedİndex numarası 15 olan Form1'i açıyor.
kolay Gelsin.
herkesin farklı bir yoğurt yeme şekli vardır benim kullandığım yöntem ise şu şekilde;
Öncelikle tüm itemlerin Selectedİndex lerine numara veriyorum ve daha sonra DblClick olayına
if TreeView1.Selected.SelectedIndex=15 then
Form1.Showmodal;
kolay Gelsin.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
bunuda deneyeyim dblclickde olur mu ben dblclikde istiyorum