Sql de Alter Database ve Field Şifreleme hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
tayipk
Üye

Sql de Alter Database ve Field Şifreleme hakkında

Mesaj gönderen tayipk »

Merhaba arkadaşlar yaptığım projede ekstra istekler doğrultusunda takıldığım bir durum meydana geldi ve siz üstadların bilgisine ihtiyaç duymaktayım. sorunum şunlar
1 - SQL de databasename değiştirme. Arkadaşlar daha önce atıyorum verilerim Personel.mdf isimli Database de idi ama ben o database adını Person.mdf olarak değiştirmek istiyorum ve sql e o şekilde attach etmek istiyorum. bununla beraber tabiki Personel_log.ldf de ismi değişmesi gerekecek sanırım.

2 - Sql deki Personel database imdeki Per tablosundaki Tc_Kimlikno alanını şifrelemk istiyorum. yani menangment studioyu açan kişi tabloyu açınca o bilgilere ulaşamasın ancak program tarafında o bilgiler açılabilsin.

arakadaşlar yukarıdaki 2 konu hakkında bilgilerinize ihtiyacım var . yardımlarınız için şimdiden teşekkürederim.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Sql de Alter Database ve Field Şifreleme hakkında

Mesaj gönderen sabanakman »

1-) viewtopic.php?f=27&t=19335&p=111039#p111039

2-) O türden şifreleme işini program içinden şifreleme ve şifre çözme işlemleri yürüten fonksiyonlarla yapabilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN