Merhaba arkadaşlar yaptığım projede ekstra istekler doğrultusunda takıldığım bir durum meydana geldi ve siz üstadların bilgisine ihtiyaç duymaktayım. sorunum şunlar
1 - SQL de databasename değiştirme. Arkadaşlar daha önce atıyorum verilerim Personel.mdf isimli Database de idi ama ben o database adını Person.mdf olarak değiştirmek istiyorum ve sql e o şekilde attach etmek istiyorum. bununla beraber tabiki Personel_log.ldf de ismi değişmesi gerekecek sanırım.
2 - Sql deki Personel database imdeki Per tablosundaki Tc_Kimlikno alanını şifrelemk istiyorum. yani menangment studioyu açan kişi tabloyu açınca o bilgilere ulaşamasın ancak program tarafında o bilgiler açılabilsin.
arakadaşlar yukarıdaki 2 konu hakkında bilgilerinize ihtiyacım var . yardımlarınız için şimdiden teşekkürederim.
Sql de Alter Database ve Field Şifreleme hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Sql de Alter Database ve Field Şifreleme hakkında
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: Sql de Alter Database ve Field Şifreleme hakkında
1-) viewtopic.php?f=27&t=19335&p=111039#p111039
2-) O türden şifreleme işini program içinden şifreleme ve şifre çözme işlemleri yürüten fonksiyonlarla yapabilirsiniz.
2-) O türden şifreleme işini program içinden şifreleme ve şifre çözme işlemleri yürüten fonksiyonlarla yapabilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN