webbrowser ile flash oyunları açma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
webbrowser ile flash oyunları açma
merhaba, delphide online oyunları açmak için webbowser kullanarak denemelerde bulundum. Fakat bir türlü çalıştırmadım.
Flash oyunlardan herhangi birini denediğimde ana sayfası gayet normal açılıyor. ( flash ile oluşturulmuş buttonlar , editler vs gibi ) .
Sorunlar
1) oyunu başlata bastığımız zaman yeni açılan sayfayı varsayılan tarayıcımda açıyor. Yeni bir webbrowser sekmesinde açılmasını nasıl sağlarım
2) Webbrowser ile oyunu direk başlatmaya kalktığımda ( ana sayfayı açmadan direk adresi ile ) webbrowser da simsiyah bir sayfada kalıyor. Flash oyun başlamıyor. Sizlerden ricam online flash oyunları webbrowser ile nasıl açacağımı göstermeniz. Açmak için bir webbowser yeterlimi yoksa bir webbrowser ve bir shockflashplayer nesnesi formuma koyup oyunu başlat dediğimde yeni açılan sayfa adresini burayamı yönlendirmeliyim.
teşekkürler
Flash oyunlardan herhangi birini denediğimde ana sayfası gayet normal açılıyor. ( flash ile oluşturulmuş buttonlar , editler vs gibi ) .
Sorunlar
1) oyunu başlata bastığımız zaman yeni açılan sayfayı varsayılan tarayıcımda açıyor. Yeni bir webbrowser sekmesinde açılmasını nasıl sağlarım
2) Webbrowser ile oyunu direk başlatmaya kalktığımda ( ana sayfayı açmadan direk adresi ile ) webbrowser da simsiyah bir sayfada kalıyor. Flash oyun başlamıyor. Sizlerden ricam online flash oyunları webbrowser ile nasıl açacağımı göstermeniz. Açmak için bir webbowser yeterlimi yoksa bir webbrowser ve bir shockflashplayer nesnesi formuma koyup oyunu başlat dediğimde yeni açılan sayfa adresini burayamı yönlendirmeliyim.
teşekkürler
-
- Üye
Re: webbrowser ile flash oyunları açma
flash componenti vardı sanırım delphi için direkt swf dosyasını gösteriyorsunuz yeterli oluyordu. browserla da uğraşmıyorsunuz.
In dubio pro reo...
Şüpheden sanık/özgürlük yararlanır...
cevap için teşekkürler fakat , sorunda o işte online oyun olduğu için elimde bir swf dosyası yok.
-
- Üye
kaynak kodunda swf dosyasının adresi yok mu?
In dubio pro reo...
kaynak kodunu malesef alamıyoruz bunu engellemişler.
-
- Üye
Engellemeleri mümkün değil. Kod geliyor ki browser bu kodu işliyor ve web sayfasını görüyorsunuz.
In dubio pro reo...
sağ mouse yaptınızda sadece flash player ayarları çıkıyor.
))

- greenegitim
- Üye
Mozillanın firebug isimli bir eklentisi var bununla sayfayı bi yükleyin örnek kraloyun.com dan aldığım swf nin linki

Mücadele güzelleştirir!
- greenegitim
- Üye
sayfayı delphide webbrowsera yükleyip html kodlarını alıp buradan swf uzantılı dosyanın yolunuda bulabilirsiniz.
Mücadele güzelleştirir!
Cevap için teşekkürler ama yukarıda belirttiğim gibi sayfa kodlarını alamıyoruz sağ mouse işlemi olmayan salt flash sayfa yani sağ mouse veya delphiden kodları çekemiyorsunuz.Bunu denedinizde Flashplayer ayarlar menusünden başka birşey gelmiyor. Tam ekran açılan bir flash sayfa aşağıdaki resimde görüldüğü gibi.greenegitim yazdı:sayfayı delphide webbrowsera yükleyip html kodlarını alıp buradan swf uzantılı dosyanın yolunuda bulabilirsiniz.

Eklenti ile swf nin yolunu bulduk indirdik diyelim.
Oyun giriş sayfasına webbrowser ile bağlandık, çıkan sayfada oyuna başla düğmesine basınca yeni bir sayfada oyunu açıyor. Sizin dediğiniz yöntem ile yaparsam;
ilk açılan sayfayı webbrowser ile açtık buraya kadar ok.
oyun başla düğmesine bastığımda oradaki oturum sessionu ve adresi alıp formdaki flashplayer nesnesine aktarıp oyunu nasıl açacağımı bilmiyorum.
internette gördüğüm paylaşımlar hep swf dosyasını indir, yerel diskindeki yolu göster flashplayer komponentiyle play et. Fakat benim bilmediğim yerel diskimde değil webborwser ile açtığım sitedeki flashları nasıl oynatırım, flashplayer kullanmalımıyım yoksa webbrowser içinde zaten var kullanmamalımıyım. Kullanmadan açmayı denedim anasayfa güzel açılıyor fakat oyunu başlat dediğimde bomboş siyah bir sayfa açılıyor kalıyor
- greenegitim
- Üye
Örnek bir oyun linki verebilirmisiniz?
Mücadele güzelleştirir!
WebBrowser ın OnNewWindows2 event ı var ..
2.bir webbrowser component i eklersin ..
procedure TForm1.WebBrowser1NewWindow2(ASender: TObject; var ppDisp: IDispatch;
var Cancel: WordBool);
begin
ppDisp := WebBrowser2.DefaultDispatch;
end;
istersen başlattan sonra 1.yi gizleyip ikinciyi gösterirsin ..
2.bir webbrowser component i eklersin ..
procedure TForm1.WebBrowser1NewWindow2(ASender: TObject; var ppDisp: IDispatch;
var Cancel: WordBool);
begin
ppDisp := WebBrowser2.DefaultDispatch;
end;
istersen başlattan sonra 1.yi gizleyip ikinciyi gösterirsin ..
Lord_Ares yazdı:Cevap için teşekkürler ama yukarıda belirttiğim gibi sayfa kodlarını alamıyoruz sağ mouse işlemi olmayan salt flash sayfa yani sağ mouse veya delphiden kodları çekemiyorsunuz.Bunu denedinizde Flashplayer ayarlar menusünden başka birşey gelmiyor. Tam ekran açılan bir flash sayfa aşağıdaki resimde görüldüğü gibi.greenegitim yazdı:sayfayı delphide webbrowsera yükleyip html kodlarını alıp buradan swf uzantılı dosyanın yolunuda bulabilirsiniz.
Eklenti ile swf nin yolunu bulduk indirdik diyelim.
Oyun giriş sayfasına webbrowser ile bağlandık, çıkan sayfada oyuna başla düğmesine basınca yeni bir sayfada oyunu açıyor. Sizin dediğiniz yöntem ile yaparsam;
ilk açılan sayfayı webbrowser ile açtık buraya kadar ok.
oyun başla düğmesine bastığımda oradaki oturum sessionu ve adresi alıp formdaki flashplayer nesnesine aktarıp oyunu nasıl açacağımı bilmiyorum.
internette gördüğüm paylaşımlar hep swf dosyasını indir, yerel diskindeki yolu göster flashplayer komponentiyle play et. Fakat benim bilmediğim yerel diskimde değil webborwser ile açtığım sitedeki flashları nasıl oynatırım, flashplayer kullanmalımıyım yoksa webbrowser içinde zaten var kullanmamalımıyım. Kullanmadan açmayı denedim anasayfa güzel açılıyor fakat oyunu başlat dediğimde bomboş siyah bir sayfa açılıyor kalıyor
Kim ilim öğrenir sonra da onu gizlerse âhirette onun ağzına ateşten bir gem vurulur. (Hadis-i Şerif)
cevap için teşekkürler onnewwindow2 yi vermiş olduğununz şekilde denedim ama ne hata verdi nede yeni sayfada açtı yanlış mı kullandım acaba
Kod: Tümünü seç
ppDisp := WebBrowser1.DefaultDispatch;
eklenti ile swf nin yolunu bulup indirdin diyelim sonra swf decompiler ile dosyayı açarak butonun altında çağırdığı diğer swf nin adresini alıp WebBrowser1.Navigate('http://www.swfyolu.com/oyun.swf') direk başlat bölümü gelmeden oyunu başlatabilirsin diye düşünüyorum
Ne yaptıysam başarısız oldum. Delphi de şu flashplayer , activex kullanımları hakkında bilgi bulmak resmen ölüm. Sırf bu konu için kitap aldım , 4 gündür nette arama yaptım sonuç sıfır. Tek gösterilen bilgisayarımdaki bir swf dosyasını nasıl oynatırım bu kadar başkada birşey yok nerdeyse tüm formlarda copy paste yapılmış bu kodlar fakat neden nasıl niçin böyle yapıyoruz, online bir sistemdeki flash ve activex leri nasıl kullanırız diye tek bir bilgi yok. Resmen bunalttı bu delphi için kaynak aramak.