Delphi Xe form ayarları

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

Delphi Xe form ayarları

Mesaj gönderen Lord_Ares »

merhaba, delphi xe4 de geçiş yapmak zorunda kaldım. Fakat Delphi7 nin alışmış olduğum IDE düzeninden epey uzak.
1) Mesela yeni bir form oluşturuyorum bu form ayrı bir pencere içinde geliyor haliyle ekrana sığmıyor aşağı yukarı kaydırmak zorunda kalıyorum.
2) Ekranın alt köşesinde projemi her derlediğimde message diye bir ekran açılıyor ve herseferinde kapatmak zorunda kalııyorum.
3) Sinir bozucu diğer bir olay ise projemin olduğu klasörde , sürekli yedekler oluşturması.
4) CTRL+C yani bir satırı kopyalamak istedinizde kursör en alt satıra gidiyor, aynı şekilde yapıştırma işlemide yapılamıyor. Resmen sinir bozucu arayüz :)

Alıştığım Delphi7 deki arayüz gibi Delphi Xe yi kullanmanın bir yolu varmı, varsa paylaşırsanız sevinirim.
Standar uygulamalar yazıyorum, Android, C#, webtasarım platformlarını kullanmıyorum.
Senat0r
Üye

Re: Delphi Xe form ayarları

Mesaj gönderen Senat0r »

Resim Bu şekilde alıştığınız delphi7 şeklinde çalıştırabilirsiniz kopyalama yapıştırma ilk defa duyuyorum xe2 den tutun xe6 ya kadar hiç bir sürümde karşılaşmadım.
gideceği limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

Kod: Tümünü seç

Delete from hayat where cins="çıkarcılar"
Lord_Ares
Üye

cevap için teşekkürler onu denedim fakat aşağıda resim ile belirttiğim yer yani formu ayrı bir pencere içine alması değişmedi.
Resim
Senat0r
Üye

Mesaj gönderen Senat0r »

Ona alışman gerekecek sanırım vardır belki bir yolu ama bilmiyorum ben :(
Resim Message bölümünü bu şekilde aşabilirsiniz.
gideceği limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

Kod: Tümünü seç

Delete from hayat where cins="çıkarcılar"
Lord_Ares
Üye

:)) cevap için teşekkürler, nette şöyle birşey ile kapatabildim. Regedit kısmında

HKEY_CURRENT_USER\Software\Embarcadero\BDS\14.0\Form Design kısmına gelin sağ taraftan "Embedded Designer" kısmını bulun buradaki true değerini false yapıp delphiyi yeniden başlattığnızda artık formunuz bir çerceve içinde gelmiyor.
Fakat diğer sorunlara çözüm hala bulabilmiş değilim :))