Delphi 7 Kod Yazma Sorunu DBRadioGroup

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kaan_karabey
Üye

Delphi 7 Kod Yazma Sorunu DBRadioGroup

Mesaj gönderen kaan_karabey »

Arkadaşlar Merhabalar;

Paradox Veri Tabanına Bağlı Bir Uygulama Var.Bu Uygulamada Formda Bir Tane DBRadioGroup1 Var.Ve 3 Şıktan Oluşuyor...

Formun Görüntüsü Şu Şekilde;

Resim

Burda Kaydet Butonuna Bastıgımda Hangisi Seçiliyse Bir exe Çalıştırmak İstiyorum ve Veri Tabanına Kaydetmesini İstiyorum...

Yani Şöyle Anlatim;

Kapalı Seçilip Kaydete Bastığımda Kapalıda Tik Olacak Her Zaman ve 1 Defaya Mahsus Aşağıdaki Kodu Çalıştıracak;

Kod: Tümünü seç

WinExec('C:\Proje\Programlar\Kapali.exe',SW_Hide);

Sadece Uyarılar Açık Seçilip Kaydete Bastığımda Sadece Uyarılar Açıkta Tik Olacak Her Zaman ve 1 Defaya Mahsus Aşağıdaki Kodu Çalıştıracak;

WinExec('C:\Proje\Programlar\SadeceUyarilar.exe',SW_Hide);
Hepsi Açık Seçilip Kaydete Bastığımda Hepsi Açıkta Tik Olacak Her Zaman ve 1 Defaya Mahsus Aşağıdaki Kodu Çalıştıracak;

WinExec('C:\Proje\Programlar\HepsiAcik.exe',SW_Hide);
Umarım Anlatabilmişimdir Arkadaşlar Yardımlarını Bekliyorum...

Proje Dosyası:

https://yadi.sk/d/RPku4K1wbwQm5

Aynı Olayı CheckBox ile de Yapabilirsiniz...

Bunun Kodlamasında Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar...

İyi Akşamlar
Sevgiler Yalan Olmuş Yalan Sahtekar Bırakıpta Bir Gün Seni Gitmeyecek Mi?
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: Delphi 7 Kod Yazma Sorunu DBRadioGroup

Mesaj gönderen G.Arkas »

Merhaba

Check olarak isaretlediginiz veriyi veritabanina zaten aliyorsunuzdur. (Bit olarak db de tutabilirsiniz)

Burada bu kontrollerin(radiobox ya da checkbox) checked durumuna(Boolean) gore istediginizi yapabilirsiniz. Uygulama da bu exeleri tetikleyen mekanizmaya su sekilde bir kod eklemeniz yeterli olacaktir.

if RadioBox1.Checked then
WinExec('exedosyasi', Sw_normal);

Burada radiobox1 diye belirttigim ornekti. Siz orneginizde ki radiobox larin isimlerine gore gerekli duzenlemeyi yapabilirsiniz.
Resim
xxxjedixxx
Üye

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Merhaba,

DBRadioGroup bileşeni için öncelikle değerlerini (Values özelliği) tanımlan gerekiyor. Aynı "items" a girdiğin değerler gibi. Yani "Kapalı seçildiğinde alacağı değeri, "Sadece Uyarılar Açık" seçildiğinde alacağı değeri vs. tanımlaman gerekiyor. Eğer tanımlamazsan seçili olan radiobutton'un değeri metni olur. Seçili olanı bulmak için DBRadioGroup.Value 'den faydalanırsın. Ekteki dosyada göreceğin gibi ben değerleri "Kapalı" için "K", "Uyarılar" için "U" ve "Hepsi" için "H" şeklinde tanımladım. Bunu istediğin gibi değiştirebilirsin. Kaydetme için ise "Post" methodunu kullandım. Kaydet butonunun kodunu da aşağıdaki gibi yazdım.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  if DBRadioGroup1.Value = 'K' then
  begin
    // Kapalı
  end else
  if DBRadioGroup1.Value = 'U' then
  begin
    // Uyarı
  end else
  if DBRadioGroup1.Value = 'H' then
  begin
    // Hepsi
  end else Exit;
  Table1.Post;
end;
Dosya ekleri
Proje.rar
(5.97 KiB) 66 kere indirildi
kaan_karabey
Üye

Mesaj gönderen kaan_karabey »

G.Arkas yazdı:Merhaba

Check olarak isaretlediginiz veriyi veritabanina zaten aliyorsunuzdur. (Bit olarak db de tutabilirsiniz)

Burada bu kontrollerin(radiobox ya da checkbox) checked durumuna(Boolean) gore istediginizi yapabilirsiniz. Uygulama da bu exeleri tetikleyen mekanizmaya su sekilde bir kod eklemeniz yeterli olacaktir.

if RadioBox1.Checked then
WinExec('exedosyasi', Sw_normal);

Burada radiobox1 diye belirttigim ornekti. Siz orneginizde ki radiobox larin isimlerine gore gerekli duzenlemeyi yapabilirsiniz.
xxxjedixxx yazdı:Merhaba,

DBRadioGroup bileşeni için öncelikle değerlerini (Values özelliği) tanımlan gerekiyor. Aynı "items" a girdiğin değerler gibi. Yani "Kapalı seçildiğinde alacağı değeri, "Sadece Uyarılar Açık" seçildiğinde alacağı değeri vs. tanımlaman gerekiyor. Eğer tanımlamazsan seçili olan radiobutton'un değeri metni olur. Seçili olanı bulmak için DBRadioGroup.Value 'den faydalanırsın. Ekteki dosyada göreceğin gibi ben değerleri "Kapalı" için "K", "Uyarılar" için "U" ve "Hepsi" için "H" şeklinde tanımladım. Bunu istediğin gibi değiştirebilirsin. Kaydetme için ise "Post" methodunu kullandım. Kaydet butonunun kodunu da aşağıdaki gibi yazdım.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  if DBRadioGroup1.Value = 'K' then
  begin
    // Kapalı
  end else
  if DBRadioGroup1.Value = 'U' then
  begin
    // Uyarı
  end else
  if DBRadioGroup1.Value = 'H' then
  begin
    // Hepsi
  end else Exit;
  Table1.Post;
end;

xxxjedixxx Arkadaşımız Sayesinde İstediğimi Yapmayı Başardım...

İlginiz ve Yardımlarınız İçin xxxjedixxx ve G.Arkas Arkadaşlarımıza Teşekkürler
Sevgiler Yalan Olmuş Yalan Sahtekar Bırakıpta Bir Gün Seni Gitmeyecek Mi?