Selamlar
database ve delphi 2007 kullanıyorum
ben bir deneme yapıyorum kendi bilgisayarımda yaptığım programda kaydet tuşuna basınca
table1 e kayıt yapıyor aynı anda table 2 yaptım database name ini ağ yolu şeklinde diğer bilgisayarı gösterdim \\pres\xxx\
şeklinde databaseler ismleri içeriği aynı kaydet tuşuna basınca ağdaki program kapalıyken 2 bilgisayarda da database lere kayıt yapıyor sıkıntı ağdaki bilgisayarda program çalışırken
programı çalıştırmayı denediğim zaman hata mesajı veriyor
Hata
Directory is controlled by another net file
directory c:
file \\pres\xxx\pdoxusrs.lck
ağdaki diğer program çalışırken o programın database ine kayıt yapmak istiyorum
bunu nasıl yaparım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
AĞDAKİ BİLGİSAYARIN DATABASE İNE YAZMA
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- barisatalay
- Üye
- İletişim:
Re: AĞDAKİ BİLGİSAYARIN DATABASE İNE YAZMA
MSSQL'de böyle durumlar için (Nolock) diye bir yapı var kullandığınız veritabanında böyle bir yapı olup olmadığını araştırmalısınız. Yani aynı anda birden fazla kullanıcı aynı tabloya erişme izni veriyor mu ?
Örnek MsSql sözdilimi:
Select * from Tablo1 (NoLock)
Örnek MsSql sözdilimi:
Select * from Tablo1 (NoLock)
Yeni bloğum: http://brsatalay.blogspot.com.tr/
selam,
pdoxusrs.lck dosyası net üzerindeki bağlantıları tutar, paradoxta çoklu sistem kuracaksanız client makinaların tamamında bde admin ayarlarında net file olarak serverdaki dosyayı göstermeniz gereklidir. yani her cliente bde administrator kurulup, configuration->drivers->native->paradox->net dir kısmında ağdaki server makinanın C sürücüsünü ayarlammanız gerekir, eğer işletim sistemi win7 ise C dizinine userların yazma izinleri verilmiş olmalıdır yoksa hiçbişi yapamazsınız.
Az önce yazmayı unutmuşum,
ayrıca bde admin de configuration->System->INIT->Localshare bütün makinalarda TRUE olmalıdır.
pdoxusrs.lck dosyası net üzerindeki bağlantıları tutar, paradoxta çoklu sistem kuracaksanız client makinaların tamamında bde admin ayarlarında net file olarak serverdaki dosyayı göstermeniz gereklidir. yani her cliente bde administrator kurulup, configuration->drivers->native->paradox->net dir kısmında ağdaki server makinanın C sürücüsünü ayarlammanız gerekir, eğer işletim sistemi win7 ise C dizinine userların yazma izinleri verilmiş olmalıdır yoksa hiçbişi yapamazsınız.
ayrıca bde admin de configuration->System->INIT->Localshare bütün makinalarda TRUE olmalıdır.
yanıtın için teşekkür ederimesistem yazdı:selam,
ben server ile çalışmıyorum ben bir tır kantarı tartım programı yaptım kantar tartım yaptığı zaman program kendi database ine kayıt yapıyor aynı anda benim bilgisayarımda kurulu olan diğer programın database ine de kayıt yapmasını istiyorum kantar programının table field ları ile benim bilgisayarımdaki programdaki tartım databasinin table field leri isimleri aynı benim bilgisayarımda program kapalı iken yapılan tartımların aynısını table kayıt yapıyor benim bilgisayarımda program açıkken hata veriyor yapılan kayıtları ağdaki benim bilgisayarımda da tartımları izlemek istiyorum yani ortak bi database kullanmak yerine hem kendi table ine kayıt yapacak hemde benim bilgisayarımdaki table a kayıt yapacak ben delphide yeniyim database desktop çoklu kullanıcıya nasıl açılır ben bunu öğrenmeye çalışıyorum
şimdiden teşekkürler
Selam,
Database Desktop değilde BDE, önceki mesajımda anlattığım şekilde çoklu kullanıcıya açılır. Database Desktop, BDE kullanan aracı bir programdır. Asıl işi yapan BDE dir. Yazdığım ayarlarada Denetim masası BDE Administrator 'dan ulaşabilirsin. Ayarları yaptıktan sonra gerisi okuma/yazma izinleri vs.vs. ile alakalıdır. Ayrıca çoklu kullanıcı işi zaten bir server/client mantığıdır, mecburen bir makinanız BDE yi server gibi kullandırmalıdır.
Database Desktop değilde BDE, önceki mesajımda anlattığım şekilde çoklu kullanıcıya açılır. Database Desktop, BDE kullanan aracı bir programdır. Asıl işi yapan BDE dir. Yazdığım ayarlarada Denetim masası BDE Administrator 'dan ulaşabilirsin. Ayarları yaptıktan sonra gerisi okuma/yazma izinleri vs.vs. ile alakalıdır. Ayrıca çoklu kullanıcı işi zaten bir server/client mantığıdır, mecburen bir makinanız BDE yi server gibi kullandırmalıdır.
BDE, demode ve geliştirilmesi durmuş bir teknolojidir. Hatta Delphi XE7 sürümünde komple kaldırdılar diye duydum. O yüzden veritabanı çözümü olarak BDE ve Paradox ikilisini kullanmayın derim. Bunun yerine Access (MDB) ve erişim için ADO ikilisini kullanmanızı öneririm. Hem ayarlarını çok kolay olur hem de programı çalıştırdığınız bilgisayarlara ekstradan (BDE'yi kastediyorum) bir şeyler kurma ihtiyacınız olmaz.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
arkadaşların dediği gibi paradox'u unut.
bir de zaten çözüm OZAY tarafından yazılmış:
bde admin de configuration->System->INIT->Localshare bütün makinalarda TRUE olmalıdır.
bir de zaten çözüm OZAY tarafından yazılmış:
bde admin de configuration->System->INIT->Localshare bütün makinalarda TRUE olmalıdır.