Yukarıdaki Android apilerini ios ta nasıl kullanırım, Birebir karşılığını mı bulmama gerekiyor?
Saygılarımla
İyi çalışmalar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Ama aklınızda olan ben android apilerini kullanarak bir kod yazayım o apileri IOS'a otomatik çevirsin ise bunun gibi birşey henüz var mı bilmiyorum sonuçta her platformun özel kodları olduğu aşikardır ve delphide kendi paslar içerisinde bunları "ifdef" bloğuna bakarak ayırmaktadır yani otomatik birşey yoktur herşey el ile hazırlanmıştır diye düşünüyorum.
barisatalay yazdı:Delphinin her iki platformada derleme yapabildiği aşikardır ve androidde yazılan bir program target platform değiştirilerek IOS olarak derlenebilir.
Sizin bahsettiğiniz şey platformlara özel kod parçalarıdır ki bunu aşağıdaki yöntem ile platforma göre derlemek istediğiniz bölümleri belirtirsiniz.
Ama aklınızda olan ben android apilerini kullanarak bir kod yazayım o apileri IOS'a otomatik çevirsin ise bunun gibi birşey henüz var mı bilmiyorum sonuçta her platformun özel kodları olduğu aşikardır ve delphide kendi paslar içerisinde bunları "ifdef" bloğuna bakarak ayırmaktadır yani otomatik birşey yoktur herşey el ile hazırlanmıştır diye düşünüyorum.
Cevap için teşekkür ederim.
Soruda da belittiğim gibi android apileri ios ta kullanamam belki ama.
Androiddeki şu apinin karşılığı ios ta şuduru bulmak amacım.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]