delphi2009 tool palette konum sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
forumsad
Üye

delphi2009 tool palette konum sorunu

Mesaj gönderen forumsad »

arkadaşlar delphi7 kullanıyordum 2009 yükledim
delphi7 de alışmışım tool paletteyi yukarıya almak istiyorum ama bir türlü bulamadım
hatta RaizePaletteMenu120 diye bir compenantda yükledim ama istediğim gibi palette yi üst menüye alamadım

bilğisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

saygılarımla
tayipk
Üye

Re: delphi2009 tool palette konum sorunu

Mesaj gönderen tayipk »

tool pallette den kasıt eğer componenet paleti görmek istoyrsan yukarıda herhangi bir menü üzerinde sağ tuş yapıp component başlığını tıklaman yeterli olacaktır. bütün componentlerin delphi7 gibi yukarıda görünecektir.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
forumsad
Üye

http://www.delphiturkiye.com/resim/ide2.jpg

burdaki gibi yukarıya alamıyorum

yukardaki menüye tıkladığımda istediğim bir seçenek yok

şurda anlatıyor ama çözemedim
http://windwings.wordpress.com/2009/08/ ... t-toolbar/
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Genelde bu türlü değişiklikler çeşitli geliştirmelerle gelirler ve bu değişikliklere adapte olmak daha sağlıklı olacaktır. Vista ile gelen başlat büyük tepki oluştursa da bir kaç klavye tuşu ile bir yığın kısayol arasından istediğime nokta atışı ulaşabilmek müthiş bir özellik aslında. Es kaza xp makine kullanırsam hele o başlatıda Win95 biçimine değiştirmişlerse orada bu konfordan yoksun çalışmak eziyet oluyor. Mesela çok yüklü miktarda bileşenlerin olduğu bir Delphi ortamında yeni nesil bileşen paleti varsa, kullanılacak bileşenin ismini klavyeden yazarak ulaşmak mümkün. Daha fazla bileşeni ismiyle birlikte aynı anda görmek gibi bir avantaja daha sahip. Kendi adıma, buna uyum sağladıktan çok kısa bir süre sonra bu sefer Delphi7 de yaptığım çalışmalar bu konuda sıkıntı olmaya başlamıştı.
Şaban Şahin AKMAN

dediğiniz gibi kullandıkça alışacağım galiba

teşekkürler.