Listbox ve Memo taşma sorunu [ÇÖZÜLDÜ]
Listbox ve Memo taşma sorunu [ÇÖZÜLDÜ]
Merhaba Arkadaşlar
Yazmakta olduğum projemde söyle bir sorunla karşılaştım. Listboxta bazı verileri listeliyorum ama bazen veriler biraz uzun olunca ekranda taşma oluyor. Bu verileri alt alta listeleme yapabilirmiyiz. Memodada buna benzer böyle bir sorun var veri girişi yaparken veri uzun ise ekrandan dışarı taşıyor. Benim istediğim ise ekrandan taşmadan bir alttan veri girişinin devam etmesi ama aklıma konuda bişey gelmedi. Bu sorunu çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Herkese teşekkürler iyi çalışmalar.
Yazmakta olduğum projemde söyle bir sorunla karşılaştım. Listboxta bazı verileri listeliyorum ama bazen veriler biraz uzun olunca ekranda taşma oluyor. Bu verileri alt alta listeleme yapabilirmiyiz. Memodada buna benzer böyle bir sorun var veri girişi yaparken veri uzun ise ekrandan dışarı taşıyor. Benim istediğim ise ekrandan taşmadan bir alttan veri girişinin devam etmesi ama aklıma konuda bişey gelmedi. Bu sorunu çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Herkese teşekkürler iyi çalışmalar.
En son codder71 tarafından 07 Kas 2014 09:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- barisatalay
- Üye
- İletişim:
Re: Listbox ve Memo taşma sorunu
XE7 açık karşımda orada gördüğüm ile anlatayım;
TMemo nesnesinde TextSettings alanında WordWrap true olmalı
TMemo nesnesinde TextSettings alanında WordWrap true olmalı
Yeni bloğum: http://brsatalay.blogspot.com.tr/
Barış bey teşekkür ederim söylediğiniz yöntem memo için işe yaradı şimdi listbox için bir çözüm arıyorum onun içinde bir çözüm bulurum inş. 

- barisatalay
- Üye
- İletişim:
Listboxdaki sorunu tam olarak anlayamadım ben
Yeni bloğum: http://brsatalay.blogspot.com.tr/
TListBoxItem'ın da WordWrap özelliği var. Belki işinize yarar...
There's no place like 127.0.0.1
Tesekkurler cevabiniz icin suan il disindayim eve gecince deniyecegim.
Simaweb soylediginiz gibi denedim ama olmadi
Kodu alttaki gibi kullandim veriyi aliyor ama wordwarp seklinde kullanmiyor eski lostbox'a nasil listeliyorsam o sekilde listeliyor. İsin kisasi degisen bisi olmadi benim icin
Kodu alttaki gibi kullandim veriyi aliyor ama wordwarp seklinde kullanmiyor eski lostbox'a nasil listeliyorsam o sekilde listeliyor. İsin kisasi degisen bisi olmadi benim icin

Kod: Tümünü seç
listboxitem.itemdata.text:=memo.text
Listboxitem.wordwap:=true
iyi günler arkadaslar
arkadaslar söyle bir kod kullanıyorum ama nedense işe yaramıyor.
bu kod listboxa ekleme yapıyor ama satırı sığdırma işlemini yapmıyor. üstatlardan yardım bekliyorum.
şimdiden teşekkürler
arkadaslar söyle bir kod kullanıyorum ama nedense işe yaramıyor.
var
item:Tlistboxitemm
begin
listboxitemm:=Tlistboxitem.create(listbox1);
listboxitemm.textsetting.wordwarp:=true;
listboxitemm.itemdata.text:=memo1.lines.text;
listbox1.addobject(listboxitemm);
şimdiden teşekkürler
Arkadaslar yeni birşey farkettim bu listboxitemde wordwarp kodla oluşturduğumuz zaman çalışmıyor tasarım aşamasında oluşan listboxitem wordwarp gayet düzgün çalışıyor. Ama bana runtimeda listboxitemi oluşturmam gerekiyor. hala problemi çözemedim hiç aynı durum başına gelen yokmu ustalardan yardım beliyorum

Ben de test edince aynen sizin söylediklerinizi gördüm. Run-time'de eklediğimde WordWrap çalışmıyordu. Sonra design-time'da 2 ListboxItem'ın birisinin WordWrap özelliğini True, diğerinin False yapıp farklarını karşılaştırdım. WordWrap'ı true yaptığım Item'ın StyledSettings'inin otomatik olarak değiştiğini farkettim.
Sonuç olarak Listbox'a Item'ı eklemeden önce StyledSettings'inde değişiklik yapmak gerekiyor:
Sonuç olarak Listbox'a Item'ı eklemeden önce StyledSettings'inde değişiklik yapmak gerekiyor:
aItem.StyledSettings := aItem.StyledSettings - [TStyledSetting.Other];
listbox1.addobject(aItem);
Ben de test edince aynen sizin söylediklerinizi gördüm. Run-time'de eklediğimde WordWrap çalışmıyordu. Sonra design-time'da 2 ListboxItem'ın birisinin WordWrap özelliğini True, diğerinin False yapıp farklarını karşılaştırdım. WordWrap'ı true yaptığım Item'ın StyledSettings'inin otomatik olarak değiştiğini farkettim.
aItem.StyledSettings := aItem.StyledSettings - [TStyledSetting.Other];
listbox1.addobject(aItem);
Tesekkurler hocam eve gecince hemen deniyecegim.
hocam cok teşekkür ederim sorun çözülmüştür.