Kuruş Update Sorunu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
baloglurecep
Üye
İletişim:

Kuruş Update Sorunu

Mesaj gönderen baloglurecep »

Selamlar saygılar diliyorum. Firebird veri tabanı 2.0 versiyon kullanıyorum. Garip bir hata ile karşılaştım. Güncelleme (update) ile ilgili tabloda ilgili alanları yeniden güncelliyorum. Güncellenecek alanlardan birisi de toplam tutar. Toplam tutar tam sayılı değer olursa problem olmuyor ancak kuruş kısmı olursa hata veriyor. Aşağıda kullanım biçimim mevcuttur.

Birinci kullanım şeklim

Kod: Tümünü seç

DM.SORGU_Q.Close;
//        DM.SORGU_Q.SQL.Clear;
//        DM.SORGU_Q.SQL.Text:='UPDATE musteriler SET musteriler.son_borc_tarih='+QuotedStr(DateToStr(EDIT_TARIH.DATE))+',musteriler.son_borc_turu='+QuotedStr('VERESİYE SATIŞ')+',musteriler.son_borc_miktar='+QuotedStr(CURR_SATIS_TOPLAM.Text)+' WHERE Id='+QuotedStr(DBText2.Caption)+' ';
//        DM.SORGU_Q.ExecQuery;
//        DM.SORGU_Q.Close;
//        dm.musteri_Query.Open;
Bu şekilde olduğunda hiç hata almıyorum ama kuruş kısmını tam sayıya çevirerek atıyor. örneğin 460,75 tl yi 46.075,00 olarak atıyor.

ikinci kullanımda ise ;

Kod: Tümünü seç

DM.SORGU_Q.Close;
//        DM.SORGU_Q.SQL.Clear;
//        DM.SORGU_Q.SQL.Text:='UPDATE musteriler SET musteriler.son_borc_tarih='+QuotedStr(DateToStr(EDIT_TARIH.DATE))+',musteriler.son_borc_turu='+QuotedStr('VERESİYE SATIŞ')+',musteriler.son_borc_miktar='+FloAtToStr(CURR_SATIS_TOPLAM.Value)+' WHERE Id='+QuotedStr(DBText2.Caption)+' ';
//        DM.SORGU_Q.ExecQuery;
//        DM.SORGU_Q.Close;
//        dm.musteri_Query.Open;
Bu kısımda da ilgili total kısmı kuruş olduğu zaman hiç güncellenmiyor. Fikri olan arkadaşlardan destek bekler saygılar sunarım.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: Kuruş Update Sorunu

Mesaj gönderen Battosai »

Decimal separator (ondalık ayraç) nokta (.) yaparsanız doğru çalışır.
baloglurecep
Üye
İletişim:

Re: Kuruş Update Sorunu

Mesaj gönderen baloglurecep »

Sayın Battosai üstadım... dediğinizi yaparak sorun çözüldü. teşekkür ederim.