Merhaba arkadaşlar.
Son dönemlerde biraz hamlamış olsam da çıktığından beri ve lisanslı olarak Delphi7 kullanıyorum.
Delphi7 ile -görsel fonksiyonları biraz ilkel kalsa da- halledemediğim pek bir şey olmadı.
Hem Delphi7, hem de yeni sürümleri tanıyan arkadaşlar kısaca izlenimlerini yazabilir mi?
Yeni sürümlere geçmemekle -hoş, zaten yatırım yapma imkanım yok ama- acaba kaçırdığım önemli şeyler var mı?
Şimdiden teşekkürler.
Delphi7 sürümünü yükseltmek ne kazandırabilir?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Delphi7 sürümünü yükseltmek ne kazandırabilir?
Merhaba,
Biz de çoğu projemizi Delphi 7'de geliştiriyoruz. En çok kullanılan delphi sürümü bu sanıyorum. İşinizi görüyorsa değiştirmeye gerek yok.
Yeni sürümlerde firma tamamen MacOS, Android ve iPhone gibi platformlarda da program geliştirmeye odaklamış gözüküyor (cross platform). Mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız yeni sürüm düşünülebilir. Delphi 7'de eksikliğini tek hissettiğimiz husus, web servisi çalıştırma oldu. Delphi 7'nin bu konuda desteği biraz kısıtlı...Yeni sürümde (XE5) sorunsuz çalıştırabildik.
Kolay gelsin.
Biz de çoğu projemizi Delphi 7'de geliştiriyoruz. En çok kullanılan delphi sürümü bu sanıyorum. İşinizi görüyorsa değiştirmeye gerek yok.
Yeni sürümlerde firma tamamen MacOS, Android ve iPhone gibi platformlarda da program geliştirmeye odaklamış gözüküyor (cross platform). Mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız yeni sürüm düşünülebilir. Delphi 7'de eksikliğini tek hissettiğimiz husus, web servisi çalıştırma oldu. Delphi 7'nin bu konuda desteği biraz kısıtlı...Yeni sürümde (XE5) sorunsuz çalıştırabildik.
Kolay gelsin.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bir de ADO ile MSSQL bağlantılarında TR karakter barındırıyorsa çok çok nadiren de olsa bazı bilgisayarlarda sorun çıkabiliyor. Tahminim bu makinelerin, markaların orjinal kaynağından İngilizce yüklenip sonra Türkçe dil yaması yapılıyor olabileceği yönünde. Çünkü genelde ne Türkçe ne de İngilizce sistemlerde böyle bir sorun genelde yaşanmamaktadır
.

Şaban Şahin AKMAN
Teşekkürler paylaşımınız için. Zaten PC dışında -henüz- çalışma düşünmediğim için çok şey kaybetmediğime sevindim.mussimsek yazdı:Merhaba,
Kolay gelsin.
Web bağlantıları için TWebBrowser ve diğer Indy bileşenleri fazlasıyla işimi görüyor. Ama mobil cihazlar gündeme geldiğinde herhalde XE5 düşünmek zorunda kalacağız.
Çok teşekkürler. İyi çalışmalar.
Belki MSSQL yerine hep MySQL kullanıyor oluşum nedeniyle pek fazla Türkçe karakter sorunu yaşamamıştım. Ama, uyarınızı not aldım.sabanakman yazdı:Bir de ADO ile MSSQL bağlantılarında TR karakter barındırıyorsa çok çok nadiren de olsa bazı bilgisayarlarda sorun çıkabiliyor. Tahminim bu makinelerin, markaların orjinal kaynağından İngilizce yüklenip sonra Türkçe dil yaması yapılıyor olabileceği yönünde. Çünkü genelde ne Türkçe ne de İngilizce sistemlerde böyle bir sorun genelde yaşanmamaktadır.
Çok teşekkür ediyorum.
İyi çalışmalar.