windows 7 ye delphi 7 kurulum sırasında error

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

windows 7 ye delphi 7 kurulum sırasında error

Mesaj gönderen brs »

Selam;

Windows 7 ye delphi 7 kurulum sırasında resimde görüldüğü gibi bir çok error veriyor işleme devam etsem bile kurulum tam olarak gerçekleşmediğinden form oluşturamıyorum, foruma ve nette araştırdım kurulum sonrası için uyum problemi için çözüm var yani özetle :D bu durumu nasıl çözebilirim saygılarımla...

Resim
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Re: windows 7 ye delphi 7 kurulum sırasında error

Mesaj gönderen brs »

Daha önce verdiğiniz link incelemiştim bendeki olay kurulum sırasında gerçekleşiyor
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Sanıyorum Delphi 7'yi diskten kuruyorsunuz. Bu durumda install klasörünü masaüstü veya alt bir klasör yerine direk C: veya D:, E: gibi disklerin en tepesine koymanız lazım. Yani klasör, c:\install veya d:\install gibi olmalı. Yoksa dosyaları bulamaz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

Hocam Dediğiniz gibi yaptım daha önceden kurulum sırasında yaklaşık 10 uyarı ekranı çıkarken c:\ kopyaladığım da bir kez verdi fakat bu seferde programı çalıştırmak istediğimde

Resim

resimdeki gibi bir durum oluyor...
kaan_karabey
Üye

Mesaj gönderen kaan_karabey »

C:\Program Files\Borland\Delphi7\Bin Klasörüne ve Project Klasörlerine Sağ Tıkla Güvenlik Sekmesine Gel İzinleri Değiştirmek İçin Düzenleyi Tıklayıp Ordaki Hepsine Tam Yetki Ver Sorun Düzelecektir.

Not: Bence İkisini Ayrı Ayrı Yapmak Yerine Direkt Delphi7 Klasörüne Sağ Tıklayıp Dediklerimi Yap :)
Sevgiler Yalan Olmuş Yalan Sahtekar Bırakıpta Bir Gün Seni Gitmeyecek Mi?
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

Sorun Çözülmüştür Teşekkür Ederim Emeği Geçen Herkese...