Merhaba,
Windows üzerinde çalışan Delphi XE6 üzerinden, MacOS ve XCode kurmadan delphi'de derlediğimiz programı usb kablo ile direk iphone'a atabilir miyiz? Appstore'la vs. işimiz yok. Direk elimizin altındaki iphone'a uygulamayı atmak istiyoruz. Uygulamanın windows'ta çalışmasına da gerek yok. iphone da testlerimizi yapabiliriz.
Kolay gelsin.
Delphi'den iphone'a direk bağlantı?
- barisatalay
- Üye
- İletişim:
Re: Delphi'den iphone'a direk bağlantı?
Hocam selamlar,
Bahsettiğiniz olay şu zamana kadar yapabilen görmedim. İşlemlerinizi bir mac işletim sistemi üzerinden köprü gibi IOS işletim sistemli cihazlara atabilirsiniz. Bunun içinde o cihazın geliştiri lisansına kayıtlı olması gerekmektedir.
Tahminimce APPLE şirketi macos harici compile etmeye yakın zamanda izin vermeyi düşünmüyor.
Bahsettiğiniz olay şu zamana kadar yapabilen görmedim. İşlemlerinizi bir mac işletim sistemi üzerinden köprü gibi IOS işletim sistemli cihazlara atabilirsiniz. Bunun içinde o cihazın geliştiri lisansına kayıtlı olması gerekmektedir.
Tahminimce APPLE şirketi macos harici compile etmeye yakın zamanda izin vermeyi düşünmüyor.
Yeni bloğum: http://brsatalay.blogspot.com.tr/
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
BarisAtalay'ın vermiş olduğu bilgiler doğru. Apple uygulamaları yayınlamadan veya dağıtmanıza izin vermeden önce bir çok aşama ve prosedüre tabi tutmaktadır.
Bu işlemlerin kontrolünü Apple Web portalı üzerinden gerçekleştirmektedir.
Bir Apple uygulama test edebilmek için aşağıdaki işlem adımlarını (tabi bu adımlarda kendi içinde bir çok adımları ayrılmaktadır) uygulamak gerekiyor.
A) Apple Portal İşlemleri
1-Üyelik Kaydı=Apple Kimliği
2-Geliştirici Üyelik Kaydı (Yılda 99 $). Mac ve iOS için ayrı ayrı üye olmanız gerekiyor.
3-Cihaz kaydı. (Mac bilgisayar, iPhone vb uygulama test edeceğimiz her cihazın kimlik kaydı)
4-Uygulama kaydı. (Uygulamaların çalışabilmesi için Apple portalde kayıtlı olması gerekiyor)
5-Geliştirici ve Dağıtım sertifikalarının oluşturulması
6-Geliştirici ve Dağıtım Provizyonlarının oluşturulması
B) iOS Cihaz (iPhone, iPad vb. cihaz) Ayarları
*** Cihazı doğrudan USB kablo ile Mac bilgisayara bağlamak.
*** iOS Cihaz üzerinde uygulama çalıştırabilmek için ayrıca Mac Bilgisayarda aşağıda yer alan kurulumlar yapılmalıdır.
1- Platform Assistant kurulumu,
2- Xcode kurulumu,
3- Xcode Komut Satırı Araçlarının kurulumu,
4- Platform Assistant’ın çalıştırılması,
5- Geliştirici ve Dağıtım Provizyon Profillerinin tanımlı cihazlarla eşleştirilmesi(ilişkilendirilmesi),
C) Delphi Geliştirme Ortamı Ayarları
1- Mac Bağlantı Profilinin Oluşturulması
2- Apple Platform SDK Yüklenmesi
3-Apple Kod İmzalı Uygulama Oluşturulması
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Bu işlemlerin kontrolünü Apple Web portalı üzerinden gerçekleştirmektedir.
Bir Apple uygulama test edebilmek için aşağıdaki işlem adımlarını (tabi bu adımlarda kendi içinde bir çok adımları ayrılmaktadır) uygulamak gerekiyor.
A) Apple Portal İşlemleri
1-Üyelik Kaydı=Apple Kimliği
2-Geliştirici Üyelik Kaydı (Yılda 99 $). Mac ve iOS için ayrı ayrı üye olmanız gerekiyor.
3-Cihaz kaydı. (Mac bilgisayar, iPhone vb uygulama test edeceğimiz her cihazın kimlik kaydı)
4-Uygulama kaydı. (Uygulamaların çalışabilmesi için Apple portalde kayıtlı olması gerekiyor)
5-Geliştirici ve Dağıtım sertifikalarının oluşturulması
6-Geliştirici ve Dağıtım Provizyonlarının oluşturulması
B) iOS Cihaz (iPhone, iPad vb. cihaz) Ayarları
*** Cihazı doğrudan USB kablo ile Mac bilgisayara bağlamak.
*** iOS Cihaz üzerinde uygulama çalıştırabilmek için ayrıca Mac Bilgisayarda aşağıda yer alan kurulumlar yapılmalıdır.
1- Platform Assistant kurulumu,
2- Xcode kurulumu,
3- Xcode Komut Satırı Araçlarının kurulumu,
4- Platform Assistant’ın çalıştırılması,
5- Geliştirici ve Dağıtım Provizyon Profillerinin tanımlı cihazlarla eşleştirilmesi(ilişkilendirilmesi),
C) Delphi Geliştirme Ortamı Ayarları
1- Mac Bağlantı Profilinin Oluşturulması
2- Apple Platform SDK Yüklenmesi
3-Apple Kod İmzalı Uygulama Oluşturulması
Umarım açıklayıcı olmuştur.
- mustafasoy
- Üye
- İletişim:
hocam eline sağlık çok güzel açıklamışsın
bir iphone ve ipad üzerinde denemeler yaptım başlangıçta biraz uğraştırıyor ancak çabuk adapte oluyorsun
xe6 ve 7 için birkaç hotfix yüklemen gerekebiliyor macos tarafına aksi taktirde build edemiyorsun
bir iphone ve ipad üzerinde denemeler yaptım başlangıçta biraz uğraştırıyor ancak çabuk adapte oluyorsun
xe6 ve 7 için birkaç hotfix yüklemen gerekebiliyor macos tarafına aksi taktirde build edemiyorsun
Nasıl ki Soru sorarak öğrendiyseniz , öğrendiklerinizi cevap vererek öğretiniz.
Merhaba,
Biraz araştırdım ama maalesef bir yolu yok. Lisans almanız gerekiyor.
Kolay gelsin.
Biraz araştırdım ama maalesef bir yolu yok. Lisans almanız gerekiyor.
Kolay gelsin.