Proxy Changer

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ahmetax
Üye

Proxy Changer

Mesaj gönderen ahmetax »

Merhaba,
Basit bir "proxy changer"- proxy değiştirici yapmak istiyorum.
İlk düşündüğüm bu konuda bir veritabanı hazırlamak ve kullanmaktı.
Ancak, gördüm ki, proxy adresleri genellikle hiç te durağan değil.
Sürekli açılıp, kapanıyorlar. Erişim süreleri ve özellikleri değişiyor.
İnternet üzerinde çok sayıda proxy kaynağı da mevcut. Ancak genellikle sağlıklı hizmetleri ücretli oluyor.
Benim çalışmalarım amatörce. O yüzden de ücretsiz proxy kullanmak durumundayım.
Araştırmalarımı sürdürüyorum ama, henüz içime sinen bir kaynak bulamadım.
Bu konularla ilgilenen arkadaşların önerileri var mı?
...
Olmazsa elimdeki IP ve portları test eden bir programcık hazırlayacağım.
Öncelikle aktif olup olmadığını, ülkesini, geri dönüş süresini ve proxy tipini saptamaya çalışacağım.
Bu konuda aktif kod önerisi olan var mı? (Belki Amerikayı yeniden keşfetmekten kurtulurum. :) )

Teşekkürler.
Lord_Ares
Üye

Re: Proxy Changer

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Temel olarak az bilgim var ama mantıken şöyle bir fikir verebilirim. ( tam yapmak istediğinizi anlamış değilim, farklı ip ler ile belli bir yeremi bağlanmak amacınız yoksa çalışan proxy iplerini toplamak mı karar veremedim )
Eğer bir çalışan proxy ip listesi yapıcaksanız, çalışan proxy ipleri veren sitelerden bir kaçını html parse olayını kullanarak parseleyerek veritabanınızı oluşturabilirsiniz.
Ama diğer sürekli ip değiştiren bir program istiyorsanız Embedded webbrowser komponentinin proxy özelliği mevcuttu oluşturduğunuz bu veritabanındaki ipleri buraya girerek yapabileceğinizi düşünüyorum. Dediğim gibi benim ki sadece fikirlerden bir tanesi yoksa kendi sanal proxyserverınızı oluşturun programınızıda bunla adapte edip çalışın gibi bir çok söylenebilir. Belki bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar benden daha iyi fikirler verebilir
saygılarıma..
ahmetax
Üye

Re: Proxy Changer

Mesaj gönderen ahmetax »

Lord_Ares yazdı:Temel olarak az bilgim var ama mantıken şöyle bir fikir verebilirim. ( tam yapmak istediğinizi anlamış değilim, farklı ip ler ile belli bir yeremi bağlanmak amacınız yoksa çalışan proxy iplerini toplamak mı karar veremedim )
Eğer bir çalışan proxy ip listesi yapıcaksanız, çalışan proxy ipleri veren sitelerden bir kaçını html parse olayını kullanarak parseleyerek veritabanınızı oluşturabilirsiniz.
Ama diğer sürekli ip değiştiren bir program istiyorsanız Embedded webbrowser komponentinin proxy özelliği mevcuttu oluşturduğunuz bu veritabanındaki ipleri buraya girerek yapabileceğinizi düşünüyorum. Dediğim gibi benim ki sadece fikirlerden bir tanesi yoksa kendi sanal proxyserverınızı oluşturun programınızıda bunla adapte edip çalışın gibi bir çok söylenebilir. Belki bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar benden daha iyi fikirler verebilir
saygılarıma..
Merhaba,
Aslında bir tür simülatör yapmayı planlıyorum. Kendi sitelerimden birine farklı ülke ve IPler üzerinden bağlanmak niyetindeyim. Wordpress üzerine kurulu bazı bileşenleri test edeceğim. Özellikle de ziyaretçi trafiğini kontrol edenleri. Çünkü Cpanel üzerindeki ziyaret raporları ile bu bileşenlerin verdikleri değerler arasında büyük farklar var. Beni yanlış bilgilendiren bileşen veya eklentileri böylece gönül rahatlığıyla kaldırabileceğim. Hosting firmam shell erişimine izin vermediği için kontrolleri de dolambaçlı yollardan yapmam gerekiyor. Ama bu sayede, bir sürü yeni bilgi ediniyorum.
Aslında "proxy changer" programını hazırladım. Ama bana farklı ülkelerden, farklı proxyler gerekiyor. İlk başta proxy bilgilerine kolayca erişebileceğimi sanmıştım. Ama hiç te öyle değilmiş. İyi çalışan proxy adreslerinin trafiği de yüksek oluyor ve sonuçta erişimi anormal derecede yavaşlatıyor.
Ukrayna ve Çinden işe yarar adresler buldum. Ama onlar bile her zaman düzgün çalışmıyor.
Bu işi amatörce yapmak zannettiğimden çok daha zormuş. Zorluk programlama tarafında değil, işlevsel adresleri bulmakta...
Bu hafta sonuna kadar istediğim gibi bir sonuç alamazsam, test yöntemimi değiştireceğim herhalde.
Uzun lafın kısası, sorun proxy IPlerini değiştirmede değil, değiştirecek IPleri bulmada.
Çok teşekkürler. İyi çalışmalar.