webcam açık veya kapalı olduğunu algılamak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
reyhan
Üye

webcam açık veya kapalı olduğunu algılamak

Mesaj gönderen reyhan »

Merhaba
Webcam'ın açık veya kapalı olduğunu nasıl alğılayabilirim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: webcam açık veya kapalı olduğunu algılamak

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba.

- WebCam'den görüntüyü DSPAck, PasLibVLC, ActiveX, FFMpeg, üçüncü parti başka bir component vs. hangi metodla aldığına göre cevap değişir.

- Asıl soru, bu meşguliyeti anladıktan sonra ne yapacağınız ?
- Eğer WebCam power on / off olma durumunu sorarsanız, VideoInput Device list aldığınızda listede çıkarsa PowerOn durumundadır. Listede adı yoksa PowerOFF durumundadır. bkz. bu link ile forumda paylaşmıştım

- Diyorsanız ki WebCam açık ama başka bir yazılım ile stream ediyor muyu anlamak isitiyorum; o zaman da ENUM işleminde WebCam adı geliyor da siz frame capture edemiyorsanız o da WebCam'in o an meşgul olduğu anlamına gelir. ( veya kilitlenmiştir :D )
Resim
Resim ....Resim
reyhan
Üye

Mesaj gönderen reyhan »

teşekkürler tamam verdiginiz örnekleri inceledim video input Device list aylıyoruz ama benim anlamak istedigim
eger başka bir program skype olabilir veya herhangi bir program kamerayı açmak istiyorsa bunu nasıl anlayabilirim bir fonsiyon varmı
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Cevabımı tekrar okur musunuz, bir daha yazmak istemiyorum.
Resim
Resim ....Resim
reyhan
Üye

Mesaj gönderen reyhan »

Abi Ben webcam power on veya off durumundamı o degilde başka bir yazılım onu kullanıyormu anlamak istiyorum ENUM işleminde webcam adı geliyor demişsiniz
ben frame capture etmek istemiyorum sadece başka bir yazılım kullanıyormu onu anlamak istiyorum teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Web cam'den görüntü almak istediğin an başka bir yazılım kullanıyorsa hata verecek değil mi? İşte bu hatayı try except bloğuna alıp yakalarsın olur biter. Tekrar okumanı istediğim detay buydu.
Resim
Resim ....Resim
reyhan
Üye

Mesaj gönderen reyhan »

Abi ben görüntü almak istemiyorum sadece başka bir yazılım webcamı kullanıyormu kullanmıyormu labele yazdırsam yeterli
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Mesaj gönderen xozcanx »

mrmarman yazdı: - Diyorsanız ki WebCam açık ama başka bir yazılım ile stream ediyor muyu anlamak isitiyorum; o zaman da ENUM işleminde WebCam adı geliyor da siz frame capture edemiyorsanız o da WebCam'in o an meşgul olduğu anlamına gelir. ( veya kilitlenmiştir :D )
Buraya dikkat!
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
reyhan
Üye

Mesaj gönderen reyhan »

herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim