FB 2.1 ve 2.5 serisi için önemli güvenlik güncellemesi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

FB 2.1 ve 2.5 serisi için önemli güvenlik güncellemesi

Mesaj gönderen freeman35 »

ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
mehmetantalya
Üye

Re: FB 2.1 ve 2.5 serisi için önemli güvenlik güncellemesi

Mesaj gönderen mehmetantalya »

Merhabalar,
Sadece v2.1.7 and v2.5.3 surumde var sorun degil mi? bende 2.5.2 var güncellemeye gerek var mi? (ingilizcem olmadigi icin yazani tam anlamayamadim)
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

2.5.3 zaten 2.5.2 nin güncellemesiydi ve aralarından biryıldan fazla süre var. uniq keylerde kayıt sorunu var mesala 2.5.2 de bunun gibi önemli buglar giderildi, hatta şuan 2.5.4 sürüm numarası, 2015 ilk çeyrek diyorlar aslı çıkarsa tabiki. Karar sana ait, "Çalışanı elleşme" bilgisayarda iyi bir felsefedir :) "her yeni iyi olmayabilir" de bir bakış açısı. Ama bu tip işlerde kullandığın şeylere hakim olmak önemli. Neleri değiştirmişler? ben kullanıyormuyum? kullanmasamda ileride bana sorun çıkartabilir mi? beni nekadar uğraştırır? ben kendimi bunun gibi sorular sorar ve kararımı bu doğrultuda veririm.
Yükselteceksen de mutla önce bir (hatta ben en az 2)yere yedek alırım, bu yedek mutlaka o sistem dışında bir yerdir. sonra mevcut sistemde backup alır, versiyonu günceller, yeni systemde db yi restore ederim. Bu özellikle ods değişikliği varsa kesin gereklidir.
Ayrıca, backup işleminden önce veri tabanını mutlaka check ederim, page hataları vs çıkabilir, bunları fix eder, öyle backup alırım.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
mehmetantalya
Üye

Mesaj gönderen mehmetantalya »

tesekkurler.