Arkadaşlar Öncelikle Herkese Kolay gelsin..
Bir Proje İçin visual studio 2013 de Firebird Veritabanını Kullanmak isitiyorum
fakat sorunum DDEX provider 3.0.1 for Firebird u kurdum Server Explorer kısmında Firebird Daha Source yi gördüm
fakat ileri dediğimde server bilgilerini yazdığım kısım geliyor gelmesine ama malesef bir kelimeye bile bastığımda resimlerdeki gibi çalışmayı durdurdu hatası alıyorum...
Türkçe kaynak ve dökümanda bulamadım açıkcası.
bu sorunla karşılaşan arkadaşlar illah olmuştur. nasıl bir çözüm uyguladılar anlatabilirlerse sevinirim...
http://www.hmehmetozsoy.com.tr/fire1.PNG
http://www.hmehmetozsoy.com.tr/fire2.PNG
visual studio 2013 DDEX provider 3.0.1 for Firebird hatası
Re: visual studio 2013 DDEX provider 3.0.1 for Firebird hata
Sizinle ilgili bir durum değil.
Programda önceden işlenmemiş bir hata durumu (kural dışı durum) oluştuğunda terminate() çağırılır, terminate() içinde de abort() çağırılır.
Sizin ekran görüntüsü bunu gösteriyor.
Microsoft un işlemediği nasıl bir durum oluşmuş olaiblir onu düşünmelisiniz.
Benim ilk tahminim sisteminizdeki firebird versiyonu ile uyumlu olmayan bir bağlantı denemesi olabilir...
Programda önceden işlenmemiş bir hata durumu (kural dışı durum) oluştuğunda terminate() çağırılır, terminate() içinde de abort() çağırılır.
Sizin ekran görüntüsü bunu gösteriyor.
Microsoft un işlemediği nasıl bir durum oluşmuş olaiblir onu düşünmelisiniz.
Benim ilk tahminim sisteminizdeki firebird versiyonu ile uyumlu olmayan bir bağlantı denemesi olabilir...
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Mustafa Kemal Atatürk...
wander arkadaşım cevabın için teşekkürler... provider de pek seçenek yok zaten firebird in sitesinde... birde denemediğim şey kalmadı.. devexpress ile de sqlconnectdata oluşturmaya çalıştım ordada connect hatası aldım.. firebird sürümünüde 2 defa değiştirdim.. işin enteresan tarafı database4, ibexpert ve ibconsole ile bağlanıp database içinde işlem yapabiliyorum... sadece visual studio da bağlayamadım... mssql de kullanmak istemiyorum... küçücük bir program için gereksiz bir veritabanı ve pc ye aşırı yük... ama forumdada senin evabından başka yardımcı olan olmadı. sanırım arkadaşlar burdaki anlatımlar kopyala yapıştırla ilerliyor.. bu sorunla hiç kimsenin karşılaşmaması imkansız... hadi onuda firebird veritabanı kullanan hiç kimse yok mu ya? herkes mssql i videolardan öğrenip onu anlatıyor sanırım... firebird için ne bir türkçe kaynak ne türkçe bir video bulabildim... 1 haftada 56 kişi okumuş 1 kişi cevap yazmış.. kimse bilmiyor mu firebird i? herkes sadece internetteki birbirini tekrar eden videolar ve yazılar kadar mı biliyor?
- softdestek
- Üye
Burdaki olay şu kardeşim.Ben 2001 yılından interbase kullanarak veritabanı işine başladım.(Triger,procedure....) sonrada firebirde geçtim 2002 yılında.Fakat her zaman delphi ile kullandım.burdaki çoğu arkadaşda Delphici...Neden dersen basit bir program yazmak için bile MSSQL kurmak şahsen bana zor geliyor ...
Birde şu ortak dll muhabettleride var kısacası sorun çıkarsa sende olduğu gibi uğraş dur..Delphide biz Delphinin kendi componetlerini veya Fiplus veya Devartın ibdac kullanırız şimdiye kadar da hiç sorun yaşamadık...
Sana önerim madem visual studio kullanıyorsun firebird için odbc bağlantı seçeneği var ...sitesindne indir firebird ün onu kullan eminim daha az sorun yaşarsın...
Bir sistem ne kadar büyürse sorun yaşama ve bu sorunu çözme olayın gittikçe zorlaşır..Microsoftun programları da öyle bir şey işte...Büyüdükçe hakim olmak zorlaşıyor...Biz ne yapıyoruz dersen 10mb aşmayan setupdan firebirdü kuruyoruz.
Delphinin kendi komponetleri ve 3.parti componetleri ile işimizi en sade şekilde çözüyoruz...Seçin senin kolay gelsin..
Birde şu ortak dll muhabettleride var kısacası sorun çıkarsa sende olduğu gibi uğraş dur..Delphide biz Delphinin kendi componetlerini veya Fiplus veya Devartın ibdac kullanırız şimdiye kadar da hiç sorun yaşamadık...
Sana önerim madem visual studio kullanıyorsun firebird için odbc bağlantı seçeneği var ...sitesindne indir firebird ün onu kullan eminim daha az sorun yaşarsın...
Bir sistem ne kadar büyürse sorun yaşama ve bu sorunu çözme olayın gittikçe zorlaşır..Microsoftun programları da öyle bir şey işte...Büyüdükçe hakim olmak zorlaşıyor...Biz ne yapıyoruz dersen 10mb aşmayan setupdan firebirdü kuruyoruz.
Delphinin kendi komponetleri ve 3.parti componetleri ile işimizi en sade şekilde çözüyoruz...Seçin senin kolay gelsin..
Bu noktada büyük yanılgı içindesiniz.eyyttt yazdı:... ama forumdada senin evabından başka yardımcı olan olmadı. sanırım arkadaşlar burdaki anlatımlar kopyala yapıştırla ilerliyor.. bu sorunla hiç kimsenin karşılaşmaması imkansız... hadi onuda firebird veritabanı kullanan hiç kimse yok mu ya? herkes mssql i videolardan öğrenip onu anlatıyor sanırım... firebird için ne bir türkçe kaynak ne türkçe bir video bulabildim... 1 haftada 56 kişi okumuş 1 kişi cevap yazmış.. kimse bilmiyor mu firebird i? herkes sadece internetteki birbirini tekrar eden videolar ve yazılar kadar mı biliyor?
Forum zaten delphi forumu...
Ötesinde... Forumda parayla satın alamayacağınız kadar paylaşımı biriktiren parayla kiralayamayacağınız çok çok değerli arkadaşlarımız mevcut.
Kimse bildiğini paylaşmaya mecbur değil, bunun için suçlu da ilan edilemez.
Sizin sorununuz her neden kaynaklanırsa kaynaklansın kesin olan bir bug.
Visual Studio programcılarının bu durumu ön görüp işlemiş olmaları, en azından programın çökmesine izin vermemiş olmaları gerekiyordu.
Microsoft a öfkelenip birbirimize sarmayalım

... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Mustafa Kemal Atatürk...
Site üyeliği,soru sorma, cevap yazma sitemizde ÜCRETSİZ ve kişilerin keyfine kederdir, hiç birimiz cevap vermeyi de taahhüt etmedik. Ayrıca sitemizin adresi ve başlığı dahi "DELPHI"
Bu kadar önemli bir sorunun madem, neden o kadar para verdiğin microsoft tan konu için destek almıyorsun ?
Bu kadar önemli bir sorunun madem, neden o kadar para verdiğin microsoft tan konu için destek almıyorsun ?
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Re: visual studio 2013 DDEX provider 3.0.1 for Firebird hatası
S.A. Biraz geç oldu ama ben de aynı hata ile bugün karşılaştım.Çözümü şu:
Bu linkten DDEX Provider for Visual Studio ile birlikte ADO.NET Data Provider i de indirip kurman gferekiyor. O zaman bahsettiğin hata gidiyor.
Bu linkten DDEX Provider for Visual Studio ile birlikte ADO.NET Data Provider i de indirip kurman gferekiyor. O zaman bahsettiğin hata gidiyor.